Šport > Košarka
12 ogledov

Miami zapravil 19 točk prednosti

Goran Dragić Profimedias
Goran Dragić je bil s 15 točkami drugi strelec moštva Miami Heat, ki je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na domačem parketu izgubilo proti Chicago Bulls z 78:89.

Miami si je tako otežil položaj v boju za končnico. Vročico do konca rednega dela sezone čakajo še tri tekme, doma proti Torontu in Orlandu ter v gosteh pri Philadelphii.

Miami je ob koncu prvega polčasa vodil s kar 51:32, a se je Chicago na začetku drugega dela obračuna vrnil, nadoknadil zaostanek ter ob koncu tretje četrtine povedel s 65:59, vodstva pa ni več izpustil iz rok.

Slovenski reprezentančni organizator igre Dragić je odigral 33 minut, 15 točkam je dodal še dva skoka, asistenco in blokado. Najbolj učinkovit je bil Hassan Whiteside z 19 točkami in 16 skoki. Edini z dvomestnim izkupičkom točk je bil le še rezervist Michael Beasley (13). Prvi zvezdnik ekipe iz Miamija Dwyane Wade tokrat ni imel svojega večera, ob metu iz igre 4-20 je ostal pri le devetih točkah. Mlajši brat Gorana Dragića Zoran tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Pri gostih iz Chicaga je Katalonec Pau Gasol prispeval 16 točk in 15 skokov, Taj Gibson in Aaron Brooks sta vsak dodala po 14 točk, Mike Dunleavy in Derrick Rose pa sta prispevala po 12 točk.

"Vsi smo zelo razočarani. Preprosto se nam ni uspelo pobrati po krizi, v katero smo padli na začetku tretje četrtine," je boleč poraz svoje ekipe komentiral Erik Spoelstra, trener Miami Heata, ki ga do konca rednega dela lige NBA v svoji dvorani čakata še tekmi proti Torontu in Orlandu ter v gostovanje v Philadelphii. "Sezone še ni konec. Slabih 24 minut igre proti Chichagu nas ne sme odvrniti od našega cilja. Še vedno se lahko uvrstimo v končnico," pa je po tekmi dejal Wade, prvi zvezdnik Miamija.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Chicago Bulls 78:89
Zoran Dragić ni zaigral; Goran Dragić: 15 točk, podaja, 2 skoka v 33 minutah

Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 116:105

Komentarjev 1