Šport > Košarka
47 ogledov

Miamiju štiri tehnične v nekaj minutah

goran dragić miami heat zob EPA
Košarkarji Miami Heat so zabeležili šestnajsto zmago v sezoni in se z njo pomaknili na tretjo mesto na vzhodu lige NBA. Pred domačimi gledalci so premagali Portland s 116:109.

Slovenska zvezdnika nista bila med najbolj razpoloženimi igralci. Goran Dragić, ki je moral v tretji četrtini zapustiti dvorano, saj je bil izključen zaradi dveh tehničnih osebnih napak (kot posledici ugovarjanja sodnikom), je dosegel osem točk in imel prav toliko podaj, Beno Udrih pa je prispeval dve točki.

Zaradi ugovarjanja sodniku je bil kaznovan tudi Dwyane Wade, medtem ko je Hassan Whiteside tehnično napako prejel zaradi pretiranega veselja po dveh uspešnih blokadah.

Za Miami je to četrta zmaga na zadnjih petih tekmah, novi priložnosti za izboljšanje niza pa bo imel v prihodnjih dneh, ko bo gostil še Detroit in New Orleans.

Portland, pri katerem je izstopal Damian Lillard z 32 točkami, je vodil ves prvi polčas, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kolektivna igra gostiteljev. Razen Dragića so vsi člani začetne peterke dosegli deset ali več točk. Chris Bosh jih je zbral 28, Hassan Whiteside pa 22.

Na sedmih sinočnjih tekmah je poleg Miamia doma slavil le še Cleveland. Najslabšo ekipo lige Philadelphio je premagal s 108:86. Na ostalih prizoriščih so zmagali gostje; Minnesota v Brooklynu, Milwaukee pri Phoenixu, Atlanta z Orlandom, Sacramento v Torontu in New Orleans v Denverju.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Portland Trailblazers 116:109
Dragić 8 točk, 8 podaj v 27 minutah; Udrih 2 točki, 2 podaji v 20 minutah

Brooklyn Nets : Minnesota Timberwolves 85:100
Cleveland Cavaliers : Philadelphia 76ers 108:86
Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 95:101
Orlando Magic : Atlanta Hawks 100:103
Toronto Raptors : Sacramento Kings 94:104
Denver Nuggets : New Orleans Pelicans 125:130

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.