Šport > Košarka
44 ogledov

Mihevc: "Navijam tudi za Krko in Olimpijo"

Tajfun, Sutjeska, Dejan Mihevc Simon Maljevac
"Želel bi si, da bi bila vsaka naša tekma pravi praznik. Enako si želim tudi za ostala slovenska kluba, zato navijam tudi za Krko in Union Olimpijo," je po uvodni zmagi v Ligi ABA proti Sutjeski (71:68) povedal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

 

"Začeli smo nekoliko živčno. Nismo bili povsem pravi in prikazali slabšo predstavo kot na superpokalu. Mogoče je bilo to celo za pričakovati, saj se je bilo na tekmo s Krko lažje pripraviti. V pravih trenutkih smo strnili vrste in zmagali. Sutjeska je dokazala, kar smo vedeli, torej, da so neugodna zasedba in da smo na koncu videli pravi derbi lige ABA. Odlično je, da je bila dvorana dobro napolnjena in upam, da se nam pridružijo še tisti, ki so doslej morda oklevali in da se bo morda iskala vstopnica več," je po tekmi povedal Dejan Mihevc, ki se med dvobojem kljub občasnim padcem svoje zasedbe ni odločal za minute odmora.

"Sam se za takšne poteze odločam, ko se moje moštvo znajde v kakšni črni seriji. Že res, da v prvem polčasu nismo blesteli, a sem bil mnenja, da minute odmora niso potrebne. Včasih se prehitro odločiš in potem ostaneš brez njih v končnici tekme."

Z mislimi že pri Ciboni

Trener aktualnih prvakov iz Šentjurja je pojasnil, da želi uspešno sezono v regionalni konkurenci tudi preostalima slovenskima kluboma: "Vsaka tekma naj bo pravi praznik košarke, tako za naš klub, kot tudi za okolico. Moja velika želja je, da bosta tako Krka kot Union Olimpija dobro igrali, zato navijam tudi za Krko in Union Olimpijo. Naše misli so sedaj usmerjen k nedeljski tekmi s Cibono, za katero je vse pripravljeno zahvaljujoč scoutingu pomočnika. "

Clark potrdil zmago

Med junaki Tajfuna na dvoboju proti Sutjeski je bil tudi Ceola Clark III, ki je ohranil zbranost v zadnji minuti in s črte prostih metov popeljal svoje moštvo do tesne, a toliko slajše zmage: "Začeli smo zelo nervozno, kar je za prvo tekmo v novem tekmovanju tudi razumljivo. Seveda so imeli pri tem prste vmes tudi gostujoči košarkarji, ki so dvoboj odprli precej bolj učinkovito. V drugem polčasu smo vendarle prikazali pravi obraz. Čaka nas še veliko trdega dela na treningih. Ritem je naporen, a smo pripravljeni na vse napore."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.