Šport > Košarka
15 ogledov

Milič drugi najbolj priljubljen

milic_main_sps Žurnal24 main
Na tekmi All Stars jadranske košarkarske lige NLB bodo čez en teden zaigrali štirje slovenski košarkarji: Milič, Dragič, Joksimovič in Jagodnik ter še dva iz slovenskih klubov: Hukić in Troha.

En teden pred spektaklom, ki ga bo gostila dvorana Tivoli, drugi tekmi zvezd lige NLB, sta znani postavi Vzhoda in Zahoda. V slednji so štirje košarkarji slovenskih moštev – Marko Milič, Goran Dragić in Jasmin Hukić iz Uniona Olimpije ter Robert Troha iz Heliosa. Na drugi strani igrišča bosta v moštvu Vzhoda tudi dva slovenska košarkarja, in sicer Nebojša Joksimovič in Goran Jagodnik iz Hemofarma. Kapetan Uniona Olimpije Milič je pri glasovalcih zasedel drugo mesto za začetni peterki za Nikolo Pekovićem iz Partizana, Hukić pa je bil peti. Za moštvo Zahoda bodo igrali še: Ante Tomić, Jakov Vladović (oba Zagreb), Todor Gečevski, Corey Brewer, Jure Lalić (vsi Zadar), Andrija Stipanović, Damjan Rudež (oba Split) in Lukša Andrić (Cibona). V ekipi Vzhoda pa še: Milenko Tepić, Milton Palacio (oba Partizan), Omar Cook, Tadija Dragićević (oba Crvena zvezda), Vladan Vukosavljević (Hemofarm), Vladimir Golubović (Vojvodina), Siniša Štemberger (Široki Prima pivo), Vladimir Micov ter Nemanja Gordić (oba Budućnost).

 

Slovenci na NLB All Stars

M. Milič (Zahod)
G. Dragič (Zahod)
N. Joksimovič (Vzhod)
G. Jagodnik (Vzhod, trojke)

Prireditev se bo 27. decembra začela ob 19.30 s kvalifikacijami v metanju trojk in zabijanju. Udeleženci zabijanja bodo znani prihodnji teden, za trojke pa so se prijavili: Tadija Dragičević, Omar Cook (oba Crvena zvezda), Siniša Štemberger (Široki Prima pivo), Jasmin Hukić (Union Olimpija), Robert Troha (Helios), Goran Jagodnik (Hemofarm), Anthony Akins, Damjan Rudež (oba Split), Todor Gečevski (Zadar) ter Jakov Vladović (Zagreb). Generalni pokrovitelj lige NLB skupina bo društvu Sonček - Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije za vsako zadeto trojko na sami tekmi podarila 50 evrov.

Mladi Goran Dragič bo zaigral na All Stars tekmi lige NLB. © SPS

 



Osrednja tekma večera bo startala ob 20. uri, med prireditvijo pa bodo potekale številne spremljevalne akcije in nagradne igre za gledalce. Najprivlačnejša nagrada je brez dvoma novi avtomobil kia picanto, ki ga bo prejel srečni izžrebanec ene od 5000 vstopnic, ki so v prodaji po cenah od 5 do 50 evrov. Za glasbene vložke bosta skrbela Monika Pučelj in skupina Kocka, vragolije, predvsem nad koši, bo izvajala madžarska akrobatska skupina Face Team, navijaško vzdušje bo pričarala skupina ŠKL, gledalce na tribunah pa bo zabaval tudi klovn Žare. Tekmo All Stars si bodo ogledali tudi člani zlate jugoslovanske generacije, ki je leta 1970 prav v Ljubljani osvojila naslov svetovnega prvaka. Prihod so potrdili Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Nikola Plečaš, Damir Šolman, Peter Skansi, Ratko Tvrdić in Dragutin Čermak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.