Šport > Košarka
6 ogledov

Milič: Evroliga je prioriteta

Kako visoko lahko v novi sezoni poseže pomlajeni Union Olimpija? Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije se pospešeno pripravljajo na novo sezono, v kateri bodo spet igrali na več frontah. Cilje, podobne lanskim, a bolj realne, je predstavil kapetan Marko Milič.
 

Preberite še

Wallace: Američan, ki rad igra v obrambi
Intervju: Aleksandar Džikić
Video: Prek Olimpije v ligo NBA
Intervju: Rade Mijanović
Novomeščani želijo visoko

Union Olimpija bo v novi sezoni spet poskušal osvojiti slovenski pokal in prvenstvo, v ligi NLB pa je želja vsaj nastop na zaključnem turnirju. Cilji so tako podobni lanskim, vendar so zaradi finančnega položaja in igralskih imen precej bolj realni. "Po dolgih sušnih letih se bomo poskušali tudi v Evroligi uvrstiti med 16 najboljših, s tem pa bi si evropsko sezono podaljšali za dva ali tri mesece. Ta je velikega pomena za Union Olimpijo, saj je vsa pozornost medijev, pokroviteljev in navijačev usmerjena v Evroligo. Po mojem mnenju je to prioriteta v tej sezoni. Tudi če bi se kje drugje zgodil kakšen kiks, bi se z uspehom v Evropi dalo vse pokriti," je o ciljih spregovoril kapetan zmajev Marko Milič.


Marko Milič bo s soigralci spet poskušal osvojiti državno prvenstvo. © Saša Despot

 
Morebitni uspeh zmajev pa si bo po televiziji morda lahko ogledalo nekoliko manjše število ljudi kot prejšnja leta. Doslej je namreč srečanja v najmočnejšem evropskem tekmovanju prenašala nacionalna televizija, ki pa tokrat še ni resneje začela pogovorov s televizijo Sportklub. Lastniki te so že pred tremi leti od Evrolige odkupili pravice za prenose tekem, tokrat pa razmišljajo, da bi pravice zadržali. Prvi mož slovenske izpostave Sportkluba, nekdanji slovenski nogometni reprezentant Marko Simeunovič , je prepričan, da lahko tudi njegovi sodelavci uspešno prenesejo sliko in zvok iz dvorane Tivoli do gledalcev. "Skupno ima do televizije Sportklub dostop okoli 35 milijonov gledalcev v državah nekdanje Jugoslavije, na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Nismo majhna televizija, kot morda menijo nekateri. Tudi v Sloveniji se položaj popravlja, kmalu pa bomo imeli več kot milijon potencialnih gledalcev," nam je pred dnevi povedal Simeunovič.

 
 

Imamo še dovolj časa. Ni nam treba hiteti in biti v formi že sredi septembra, temveč šele ob koncu meseca, ko bo Tivoli gostil močan turnir. Takrat bomo že zelo solidno pripravljeni.

Marko Milič

 
Pri Unionu Olimpiji seveda želijo, da jih vidi čim večje število navijačev. "Vso stvar seveda spremljam, vendar menim, da se bo na koncu vse le uredilo. To so zadeve medijskih hiš. Doslej so nas lahko spremljali po vsej Sloveniji in želim, da bi se to nadaljevalo. Nekako smo le predstavniki slovenske košarke na evropski sceni in bilo bi prav, da za nas lahko stiskajo pesti po vsej Sloveniji. Menim, da je to le dvigovanje cen pred prodajo pravic," je o nastalem položaju povedal Milič.

Kopica novincev
Gledalci v Tivoliju in pred televizijskimi zasloni pa si bodo v novi sezoni lahko na delu ogledali precejšnje število novih igralcev. V klub so tako prišli tudi Jaka Klobučar , Hrvat Damjan Rudež , Črnogorec Vladimir Golubović , Makedonec Vlatko Ilievski in Američan Jonathan Wallace . Prvi štirje so reprezentanti svojih držav, zadnja dva od omenjene četverice pa se bosta klubu pridružila po koncu reprezentančnih obveznosti v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo.


Aleksandar Džikić je po mnenju Marka Miliča dobro ocenil nove igralce. © Saša Despot

 
 
 

Po mojem mnenju je Evroliga v tej sezoni prioriteta. Tudi če bi se kje drugje zgodil kakšen kiks, bi se z uspehom v Evropi dalo vse pokriti.

Marko Milič

 
"Imamo še dovolj časa. Ni nam treba hiteti in biti v formi že sredi septembra, temveč šele ob koncu meseca, ko bo Tivoli gostil močan turnir (poleg Uniona Olimpije bodo od 26. do 28. septembra pod Rožnikom zaigrali še Maccabi, Panathinaikos in Fenerbahče, op. p.). Menim, da bomo takrat že zelo solidno pripravljeni. Trener se pri izbiri novih igralcev ni posvetil le njihovim igralskim sposobnostim, ampak tudi karakternim lastnostim. Vsi so neproblematični in za zdaj so se odlično vklopili v ekipo," je novince ocenil Milič in dodal: "Manjši problem nove ekipe je le v tem, da imamo veliko mladih igralcev, ki pa so res perspektivni. Rudež je eden od najboljših mladih košarkarjev na Hrvaškem, pri nas je to Klobučar, v zadnjem času pa precej drugače kot v prejšnji sezoni igra tudi Mirza Begić. Težko bo razviti njihovo igro, pri tem pa še loviti dober izid."

Po nekaj tekmah naj bi bil znan tudi status Američana Tylerja Crawforda , ki je v Ljubljani na preizkušnji. Kapetan je takole razložil položaj: "Kar precej ekip ima dobre strelce in Crawford za zdaj dobiva obrambne naloge. Ne iščemo nosilca igre, ampak nekoga, ki nam bo dal širino na položaju dve ali tri in bo dobro igral v obrambi. V napadu že namreč imamo Jasmina Hukića in Rudeža. Na koncu se bo o njegovi usodi odločil trener Aleksandar Džikić."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.