Šport > Košarka
10 ogledov

Milič: Letošnja sezona bo dobra

Marko Milič je bil izbran za najboljšega igralca tridnevnega turnirja. Union Oli Nik Rovan
Košarkarji Uniona Olimpije so zmagovalci močnega turnija v Tivoliju. V tretjem kolu so v tesni končnici s 83:81 premagali evropskega klubskega podprvaka, izraelski Maccabi.
 

Pripravljalni turnir, 3. kolo

Fenerbahče : Panathinaikos 82:74
U. Olimpija
: Maccabi 83:81

Ljubljanski košarkarji so tudi v četrti pripravljalni tekmi v tem tednu ostali zvesti svoji tradiciji. Njihov začetek je bil – tako kot v dvobojih s Heliosom , Fenerbahčejem in Panathinaikosom  – znova odličen, v prvem polčasu so se dobesedno poigravali z uveljavljenimi tekmeci iz največjega izraelskega mesta. V prvi četrtini je izjemno navdahnjeno predstavo pokazal Marko Milič , ljubljanski kapetan je res vzbujal spomine na svoje najboljše tivolske čase. Izdatno pomoč je imel v svojih soigralcih, čeprav se je Jaki Klobučarju na seznamu poškodovanih pridružil še Jasmin Hukić , ki zaradi bolečin v stopalu ni nastopil niti na sobotni tekmi s Panathinaikosom.

 

Končna lestvica:

1. Union Olimpija 5 točk
2. Panathinaikos 5
3. Fenerbahče 5
4. Maccabi 3

Domača zasedba si je z granitno obrambo in učinkovitim napadom v deveti minuti priigrala 14 točk prednosti (25:11), popustila pa ni niti v drugih desetih minutah, ko je z domiselnimi in privlačnimi akcijami ter hitrim kroženjem žoge minuto pred odhodom na počitek povedla z 48:26.

V drugi minuti nadaljevanja so varovanci Aleksandra Džikića prednost povišali na 24 točk (53:29), prednost dvajsetih točk pa so držali vse do 27. minute. V zadnjih treh minutah tretje četrtine so prebudili tudi Izraelci, tako da so zadnjih deset minut začeli z zaostankom 13 točk (55:68). V zadnji četrtini so gosti vendarle pokazali svoje mišice, na krilih izjemno razpoloženega Omrija Casspija so v 37. minuti zaostanek znižali na 72:78, že v naslednji minuti pa na 74:78. V izjemno razburljivi končnici je bržkone odločilni točki za Olimpijo dosegel Damir Rudež za vodstvo z 82:76, Omrijeva trojka in dva zadeta prosta mesta Carlosa Arroye pa v dramatični končnici nista bila dovolj za zmago Maccabija.

Gašper Vidmar je proti Panathinaikosu dosegel sedem točk. © Nik Rovan

 

Košarkar Olimpije Marko Milić , ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja, je po zmagi nad izraelskimi podprvaki povedal: "Vsaka zmaga proti tako velikemu nasprotniku, kot je Maccabi, je dobra za dvig samozavesti. Nismo še v vrhunski formi. Smo še mlada ekipa, pa smo vseeno že osvojili slovenski superpokal in sedaj zmagali še na turnirju, na katerem so nastopili sami vrhunski klubi. To je za nas velika spodbuda. " Ljubljanski kapetan navijačem sporoča, da bodo letos gledali dobro košarko: "Vsi smo se zbrali šele pred tednom dni. Trdo treniramo in upamo, da se bomo dvigali iz treninga v trening. Letošnja sezona bo dobra."

 

Preberite še:

Iztok Rems za zurnal24.si

Fenerbahče je po uvodnem porazu z Union Olimpijo nanizal dve zmagi proti Maccabiju iz Tel Aviva in Panathinaikosu. Izbranci Bogdana Tanjevića so bili v prvem nedeljskem obračunu le do petnajste minute v točkovnem zaostanku. Po izenačenju na 29:29 so prevzeli pobudo na tivolskem parketu, prednost pa držali vse do konca trdega obračuna. V 36. minuti so si priigrali dvanajst točk prednosti (75:63) in krenili v napad po še višjo zmago, v današnjem obračunu silno bledi Atenčani pa so jim to vendarle preprečili. K zmagi moštva iz Carigrada je Gašper Vidmar prispeval sedem točk, drugi Slovenec na delu v Turčiji Emir Preldžić jih je dodal štiri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.