Šport > Košarka
14 ogledov

Milič: Naj pride Garnett

Milič novinarska konferenca odhod Union Olimpija Boštjan Tacol
Marko Milič je predstavil svojo plat zgodbe o razhodu z Union Olimpijo. Juretu Zdovcu ne zameri, da ga ne vidi kot del ekipe, poudaril pa je, da sam ne bo nikogar prosil za minutažo.
 

Preberite še ...

Zdaj je žoga pri Marku
Milič zapustil Olimpijo
Kje bo nadaljeval Milko
Odmevi po odhodu Miliča
Video: mojstrovine Miliča

V torek je košarkarsko javnost presenetila vest, da se je edini slovenski evroligaš Union Olimpija sporazumno razšel s svojim kapetanom Markom Miličem . Odgovornost za razhod je na svoja ramena prevzel trener Jure Zdovc , ki je pojasnil, da Miliča ne vidi v svoji ekipi, danes pa je o tem spregovoril tudi Milič: "Najprej bi se rad zahvalil soigralcem, ki so me izbrali za kapetana Union Olimpije. To je bila ob kapetanskem traku reprezentance največja čast v moji karieri. Rad bi se zahvalil tudi navijačem, saj sem tudi zaradi njih v Tivoliju pokazal svoje najboljše predstave."

Zgodba Marka Miliča in Olimpije ima žalosten konec. © Boštjan Tacol

 
Povedal je, da je Zdovčeva odločitev, da ga ni v njegovi viziji kluba, zanj prišla kot strela z jasnega, zato za zdaj sploh še ni razmišljal o prihodnosti. Več o njegovem nadaljevanju kariere za zdaj ni znanega. Milič pravi, da lahko kakšno ponudbo dobi že čez en teden, lahko čez en mesec, lahko pa da bo športno pot zaključil. Zatrdil je, da kariere zagotovo ne bo nadaljeval v Sloveniji, temveč da bo znova odšel v tujino, dotaknil pa se je tudi stanja, v katerem se je v zadnjem času nahajal pri Olimpiji: "Med mano in Juretom ni bilo nikakršnega konflikta. Zadnja dva ali tri tedne se praktično nisva pogovarjala. Menil sem, da mi daje čas za vrnitev po poškodbi. Vsekakor nisem pričakoval, da bom imel glavno vlogo v ekipi. Zavedam se, da je čas za dokazovanje Mirze Begića, Vladimirja Golubovića in drugih. Sam sem se v njegovo pisarno odpravil po nekaterih njegovih ostrih izjavah na moj račun. Zanikal bi, da se moja igralska in njegova trenerska filozofija razlikujeta. Glede na to, da se z mano ni nič pogovarjal, zagotovo ne ve, kakšna je moja filozofija. Tudi govorice, da sem zelo dominanten igralec in da se mi mora ekipa podrediti, mi niso všeč. V 13 ali 14 sezonah sem igral v šestih, sedmih evroligaških klubih in NBA, opravljal pa sem vsa dela. Od tega, da sem nosil vodo ostalim igralcem, pa do tega, da sem bil vodja moštva."

 
 

Razočaran sem, kako se v slovenskem športu končujejo nekatere uspešne zgodbe. Vsaka pozitivna zgodba se v Sloveniji nekako uniči.

Marko Milič

 
Milič je še povedal, da je imel v prejšnji sezoni, ko je imela Olimpija nekoliko slabšo zasedbo, resda večjo vlogo v ekipi. Letos je bil pripravljen sprejeti vlogo mentorja, v kateri bi pomagal mladim talentom. "Vse to sem želel predebatirati z Zdovcem, vendar mi je Jure dejal, da me ne vidi več kot del evropske Olimpije. Kot igralec ne nameravam nikogar prositi, da si premisli, tudi v klubu, kjer se počutim nezaželenega, ne morem ostati. Jure je dejal, da zanj nisem dovolj kakovosten in da me ne rabi več. Imel sem še veljavno pogodbo, zato sem mu dejal, naj se pogovori s predsednikom Mitičem. Ta je bil do mene zelo korekten in sva se vse hitro dogovorila. Vse sem imel tempirano, da tu odigram še dve sezoni. Da pomagam Olimpiji. Pravzaprav sem imel načrt, da v novi dvorani, ki bo zgrajena, odigram poslovilno tekmo z Real Madridom in nekdanjimi soigralci," je pojasnil Milko in dal vedeti, da o Zdovcu nima slabega mnenja, Olimpiji pa je v svojem slogu v prihodnje zaželel le najboljše: "Res upam, da bodo zmaji na mojo pozicijo pripeljali kakovostnejšega igralca, kot sem jaz, navsezadnje poteče pogodba tudi Kevinu Garnettu. Upam, da bo košarkar, ki bo prišel, puščal toliko srca na igrišču kot jaz. Vedno sem delal v dobro Olimpije."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.