Šport > Košarka
6 ogledov

Milič: To je smešno!

Memi Bečirović je prepričan, da je Janez Rajgelj prava izbira za Olimpijo. (Foto Žurnal24 main
Union Olimpija ostaja pri treh zmagah v elitnem tekmovanju. Bolj kot sam poraz v Pireju pa boli njegov način. Pomanjkanje znanja je očitno, košarkarji Memija Bečirovića pa so srce spet pustili v garderobi. In se vanjo vrnili s 113 točkami v košu!

Košarkarjem Olympiacosa se je po tekmi kar smejalo. Kako tudi ne, ko pa jih je Olimpija tako lepo obdarila. Dosegli so nov rekord v doseženih koših na domačem parketu, 113 jih dvorana Miru in prijateljstva še ni videla. Pred tem so dosegli največ 110 točk, in sicer proti Estudiantesu pred desetimi leti! In da bi bila mera polna, je trener Pini Gershon na novinarski konferenci po tekmi, ki se je je udeležil le vaš novinar (grški kolegi stavkajo), dejal, da si zaradi kolegialnosti do trenerjev nasprotnih ekip ne želi zmagovati za 30 točk. In je zato tudi porazdelil minutažo med vse igralce. Cinizem prve vrste. Na parket je stopilo vseh 12 igralcev domačih, prav vsi, z izjemo Panagiotisa Kafkisa, pa so se vpisali med strelce.

Olympiacos, ki ga je Olimpija na prvi tekmi premagala s 87:78, je tokrat zmajem primazal krepko zaušnico. © Boštjan Tacol

 
 

141:63

Razlika v indeksu (ocena na podlagi statističnih kazalcev) v korist Olympiacosa pove vse. Pri gostiteljih je do najvišjega prilezel Kostas Vasiliadis (28), pri Olimpiji pa kapetan Marko Milič (23), ki je zbral 17 točk in 11 skokov.

Kaj reči o igri slovenskih podprvakov? Kar naredijo dobrega v 25 minutah, podrejo v treh. Še najbolje stanje opišejo besede kapetana Marka Miliča : "To je smešno! Igramo zelo povprečno, pa zaostajamo za štiri, pet točk. Potem pa, ne vem, naredimo napako ali dve in namesto da bi ostali zbrani ter igrali naprej, povsem popustimo. Ne moreš izgubiti za 30 točk. Če me je bilo kdaj sram, me je bilo v sredo. Moramo razčistiti. Vsak pri sebi. In analizirati igro. Ne moremo kar nekaj posploševati." Bi morda njemu in soigralcem pomagal kak pogovor več s psihologom? "Kakšen psiholog neki! Moramo si pogledati v oči. A imamo kakovost za takšno raven tekmovanja? Nimamo. Imamo tri, štiri nosilce igre, drugi pa morajo v tem tekmovanju igrati po sili razmer . Kakšen psiholog? Macijauskas in drugi služijo milijone, mi pa poskušamo presenetiti s štipendisti. Kolikor denarja, toliko muzike. Morali bi pokazati več srca. Proti taki ekipi lahko na gostovanju izgubiš z 10, 15 točkami. Ne moreš pa se čisto podreti. Vsakdo mora razčistiti pri sebi igralci, Memi glede tega, kako nas vodi, pa tudi vodstvo o tem, ali je sestavilo dovolj dobro ekipo. Malo nas je zaslepilo teh nekaj odličnih tekem v domači dvorani, ko igramo agresivno. Ko pa je treba odigrati taktično, pa se obnašamo kot mladinci," je dušo odprl Milič. Na koncu je bil z 20 točkami najboljši strelec Američan Maurice Bailey , ki pa ostaja zvest tradiciji in za svojo statistiko skrbi ob zaostanku z 20 točkami in več.

Navijači Olimpije se lahko tolažijo, da je s katastrofami za letos konec. © Boštjan Tacol

 
Enako potolčen kot kapetan je bil tudi trener Memi Bečirović , ki je znova odprl vprašanje kakovostnih igralcev v klubu in pozval k spremembam. A direktor Janez Rajgelj za tovrstne pobude ostaja gluh: "Nimam komentarja na te Memijeve izjave. Lahko rečem samo to, da je tekma posledica in ne vzrok." Prva kazen za moštvo je prišla takoj po koncu tekme. V slačilnici namreč, tipično grško, ni bilo tople vode, tako da so se najpogumnejši oprhali s hladno, drugi pa so počakali do hotela. Bo sledila še kakšna? Kakorkoli že, navijači zeleno-belih se lahko tolažijo, da je s katastrofami za letos konec. A le do drugega januarja. Takrat zmaji v 10. kolu namreč gostujejo v Moskvi , kjer se jim ob takem pristopu obeta zamrznitev na minus 40.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.