Šport > Košarka
39 ogledov

Milič: "Včasih dovolj le žoga in sonce"

Olimpijski festival s športnimi Asi oks marko milič
1/13
Katarina Ponjavić
Svojo prvo upokojensko soboto je Marko Milič preživel v družbi mladih športnikov, ki so sedaj že nekdanjega košarkarja množično prosili za skupno fotografijo in avtogram.
"Sedaj sem se pač znašel v malce drugačni vlogi. Upam, da bom lahko na mlajše prenašal izkušnje, ki sem si jih nabral med dolgo igralsko kariero. Pri mlajših je najbolj pomembno to, da svojo mladost preživijo na športnih igriščih. V prvem planu ne smejo biti rezultati, temveč druženje, najboljši pa nato vedno nekako najdejo pot, da se lahko tudi profesionalno ukvarjajo s športom," je na današnji prireditvi "Olimpijski festival s športnimi Asi" v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije dejal Marko Milič, ki je pred dnevi pri svojih 38-ih letih tudi uradno zaključil svojo bogato športno pot, v prihodnosti pa naj bi pri Košarkarski zvezi Slovenije bdel nad delovanjem mladih reprezentanc,
 

Mladi ga še vedno obožujejo

Nekdanji NBA-jevec in dolgoletni reprezentant upa, da bodo mladi v čim večjem številu sledili njegovemu zgledu: "Mladina ima danes na razpolago veliko možnosti za preživljanje športnega časa, zato moramo športni delavci vložiti še več truda, da mlade privabimo k športnim dejavnostim. Včasih nam je zadostovalo, da smo imeli na voljo zgolj žogo in kakšen sončni žarek, in že smo bili na igrišču."

Čeprav je nekdanji član Triglava, Olimpije, Phoenixa, Fenerbahčeja, Real Madrida, Skipper Bologne, Euro Roseta, Scavolinija, VidiVici Bologne, Entente Orleanaisa, Vanoli Cremone, iranskega Mahram Tehrana in Al Kuwaita vrhunec svoje športe poti doživel pred desetletjem, pa tudi med mladimi še vedno uživa kultni status.

"Vedno tarnamo, da računalniki za mlade niso najprimernejši, v tem primeru pa imajo od njih določeno korist, saj si lahko ogledajo posnetke tekem in določenih akcij, ki si jih niso mogli ogledati v živo,"
 je dodal prvi Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, ki je seveda najbolj znan po legendarnem skoku čez avtomobil na All-Star tekmi v Tivoliju"Še vedno me kakšen otrok vpraša, kako je bilo skočiti čez avto, koliko je bil visok in podobno. Eden me je celo vprašal, koliko konjev je imel - na to vprašanje pa res nisem imel odgovora (smeh)."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.