Šport > Košarka
11 ogledov

Miličev odhod bo klub drago stal

Janez Rajgelj meni, da se kariera Marka Miliča z odhodom iz Olimpije ni končala. Žurnal24 main
Po odhodu Marka Miliča iz Uniona Olimpije smo poklicali nekaj košarkarskih strokovnjakov, ki so komentirali prekinitev pogodbe med kapetanom in vodstvom ljubljanskega kluba.
 

Preberite še

Milič zapustil Olimpijo!
Video: Milkova zabijanja

Janez Rajgelj , nekdanji direktor Uniona Olimpije in človek, ki je v Kranju odkril Marka Miliča , je za zurnal24.si dejal: "Očitno je filozofija trenerja taka, da ga ne potrebuje. Kdo je glavni kadrovik pri Olimpiji, pa ne bi vedel." Ob tem je dodal, da je bil Milič prvi pravi igralec, ki je ob sestavljanju nove ekipe leta 2006 priskočil na pomoč zmajem . "V kateremkoli klubu sem delal, sem pazil na denar. Zame so bile pogodbe, ki so bile podpisane, dejstvo. Mislim, da bo to Olimpijo precej stalo," še meni Rajgelj in pojasnjuje: "Koncept posameznikov ne sme prevladati nad interesi kluba." Prepričan je tudi, da Milič še ne bo končal kariere: "Saj še ni dovolj star. Kot košarkar lahko še marsikaj pokaže." In da je bil Jure Zdovc bistveno boljša rešitev kot Aleksandar Džikić . "Krivi so tisti, ki so Džikića pripeljali," je pribil Rajgelj in se (spet) obregnil ob predsednika Dušana Mitiča , nekdanjega podpredsednika Petra Vilfana in direktorja Igorja Dolenca .

 
 

Verjetno bo nadaljeval. Ne vem, koliko ga pri tem lahko ovira poškodba. Če ima voljo do igre in če ga poškodba ne bo ovirala, potem lahko še igra.

Jaka Daneu

 
Legendarni Dušan Hauptman , ki zdaj vodi košarkarje Zagorja , je potezo komentiral takole: "Ne vem, zakaj je do tega prišlo. Vem pa, da to ni dobro. Mislim, da je v tem sporu, ne glede na vse, treba podpreti trenerja. On je tisti, ki odloča in odgovarja, ne glede na ozadje. Celotno gledano Miličev odhod ni dober. Ampak v tem trenutku je treba podpreti Zdovca, ki ima verjetno pravi razlog za tako odločitev." O nadaljevanju kariere ljubljanskega kapetana pa je povedal: "Moram priznati, da v tej sezoni Milkota nisem toliko spremljal. Zaradi poškodb tudi ni veliko igral. Če gledam sebe, sem bil pri 38 letih še zelo aktiven. Zato mislim, da to ni njegova zadnja sezona. Seveda, če bo začel Milko trenirati tako, kot se spodobi."

Mario Kraljevič je bil nad novico presenečen. © Boštjan Tacol

 
Mario Kraljevič , novi direktor slovenske košarkarske reprezentance, je povedal, da ga je novica presenetila in da ne pozna ozadja. "Ali je bil vzrok za to kratek stik med Juretom in njim, o čemer se je v zadnjem času govorilo, ne vem. To je zadeva kluba, jaz pa se moram ograditi od te odločitve." V nadaljevanje Kranjčanove kariere ne dvomi: "Marko je še mlad. Če ne bo imel težav z zdravjem, potem lahko še nadaljuje." Nekdanji košarkar, zdaj pa sokomentator tekem Olimpije na televiziji Sportklub, Jaka Daneu , nad novinco ni bil presenečen: "Po Juretovih izjavah je bilo nekaj takega možno pričakovati. Sploh zadnja izjava, da Marko ne spada v koncept. Če je tako, je bolje, da so se dogovorili, kot pa, da bi Milko sedel na klopi. Tako da me ta poteza niti ni presenetila."

 

Blagor za proračun

Z Miličevim odhodom se bo precej sprostil proračun Olimpije, saj naj bi Milko na sezono prejel več kot 400 tisoč evrov – po mnenju nekaterih preveč za reči, ki jih je v zadnjem času pokazal na parketu.

Z vprašanjem, kaj meni o odhodu Miliča iz Olimpije, smo šokirali direktorja Krke Mira Župevca . "Pričakoval sem marsikaj. Da bo odšel, pa res ne. Ni mi jasno, da se odrečejo takemu igralcu. Presenečajo me." Pa bi Novomeščani v svojih vrstah sploh našli prostor za takega igralca? "Glede na to, kako je naša centrska linija igrala proti Olimpiji (v nedeljo je Krka v ligi NLB ugnala Olimpijo, op. p.) , bi težko rekel, kako bi se Marko vklopil v naš sistem. Seveda pa daleč od tega, da ga ne bi vzeli." In kot razlog za ločitev Miliča in Olimpije navedel tako imenovani Katančev sindrom. Zavrteli smo še številko Lada Gorjana , direktorja Heliosa : "Nad to potezo sem presenečen. Verjetno ima ozadje. Ne vem pa, ali ima ozadje Jure ali Milko. Če so se sporazumno razšli, je to najboljša rešitev. Če ne gre, ne gre. Težko rečem, ker ne poznam podrobnosti. Škoda je, da klub izgubi takšno osebnost. A po drugi strani je osebnost tudi Jure. Tudi njega je treba razumeti." Marko Milič bo zdaj prost igralec. Bo zanimiv za Helios? "Vsak prost igralec je za nas zanimiv. Vemo pa, da v ligi NLB za nas ne more več igrati, saj je prestopni rok končan. S tega vidika ni zanimiv, mogoče pa za državno prvenstvo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.