Šport > Košarka
15 ogledov

Milićevo polaganje si je zapomnil

Ožbolt pravi, da so odločile izkušnje, ki so bile na strani CSKA-ja. (Foto: Reut Žurnal24 main
Branilec J. R. Holden je eden najzaslužnejših za zmago košarkarjev CSKA v Tivoliju, saj je Olimpijo torpediral v podaljšku. Kljub zrelim 33 letom je še vedno izvrsten košarkar.

Kaj vas zadržuje, da ostajate v Moskvi že vrsto sezon?
Ne vem. Na življenje v Rusiji sem se navadil in všeč mi je, da sem na enem kraju več sezon. Nekateri igralci pogosto menjajo moštva, jaz pa nisem tak. Všeč mi je Moskva, in to je mesto, v katerem bom ostal še dolgo. Trenutno pa je zame največji izziv moja hčerka.

Kako prenašate ledene ruske zime?
V Moskvi sem že osem let, zato sem na njeno vreme navajen. V klubu so nam dali tople bunde, tako da nam zima ne pride do živega.

Po lanski sezoni ste izgubili nekaj igralcev. Bi lahko koga izpostavili? Morda Erazma Lorbka?
Lorbek je lani dosegel 15, 16 točk na tekmo, zato je bil njegov delež pomemben. Še večji pomen za nas pa ima, da je odšel Ettore Messina. Izgubili smo tudi Terencea Morrisa, številne pomembne igralce. Kljub vsemu pa poskušamo še naprej zmagovati.

Koliko pogrešate Matjaža Smodiša?
On je zelo čustven igralec, zelo pade v tekmo. Srečanje, kakršno je bilo proti Olimpiji, bi bilo zanj kot naročeno. Seveda ga pogrešamo in upamo, da se bo v nekaj tednih vrnil ter okrepil našo ekipo.

Je CSKA sposoben v Evroligi iti do konca?
To je naš cilj, ampak ne bomo vedeli, ali smo tega sposobni, dokler ne bomo dobili priložnosti za to. Imamo kakovostno ekipo in dobro se kosamo z vsakim. Z zdravima Matjažem Smodišem in Ramunasom Šiškauskasom lahko premagamo kogarkoli.

S trenerjem Jevgenijem Pašutinom sta pred leti igrala skupaj. Dejal je, da ste se odlično razumeli.
Ja, mislim, da sem pri njem napredoval. Veliko ljudi meni, da se bo moj napredek končal, saj nisem več najmlajši. Ampak z novim trenerjem je zavel tudi svež veter. Upam, da bomo nadaljevali dobre predstave.

Kakšna je razlika med Pašutinom in Messino?
Težko ju je primerjati. Messina ima za seboj veliko tekem in prvenstev. Pašutin ima drugačen način. Še pred kratkim je bil igralec in ima drugačen način razmišljanja. Mislim, da bo velik trener, že letos pa mu gre dobro od rok, saj je moral sestaviti novo ekipo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Kako se spominjate tekme z Olimpijo pred dvema letoma?
Bilo je podobno kot tokrat. Odločal je en met. Mislim, da je srečanje s polaganjem odločil Milić. Vidite, da se spomnim? Izpeljal je dobro akcijo. Tudi tokrat je imela Olimpija priložnost za zmago z zadnjim metom za tri točke. Po eni strani mi je celo žal za Olimpijo, ker je igrala dobro tri četrtine.

Boste še igrali za rusko reprezentanco?
Če povem po pravici, ne vem. O teh stvareh se pogovarjam s svojim agentom. Če mi pravi, naj igram, igram, če pa ne, pa ne. Rusi so na EP igrali dobro, čeprav so imeli mlado ekipo. Pričakujem še boljše igre v prihodnosti. Ekipa mora igrati skupaj več let in biti, če je mogoče, brez poškodb, da bi bila zares konkurenčna.

Ste razmišljali o selitvi v NBA?
Imel sem eno priložnost za odhod prek Atlantika, vendar se za to nisem odločil. CSKA je prava ekipa zame. Igral sem že proti igralcem NBA in ekipam NBA. Vem, da lahko igram proti vsakomur in s tem sem zadovoljen.

Je NBA nastopala v vaših otroških sanjah?

Pravzaprav ne. Ko sem bil otrok, sem sanjal, da bom igral ameriški nogomet. Navijal sem za Pittsburgh Steelers. Želel sem si dosegati touchdowne in biti všeč dekletom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.