Šport > Košarka
60 ogledov

Miller: Petrović najboljši strelec vseh časov

Reggie Miller EPA
V noči na sredo so nekatere legende lige NBA gostovale v drugem delu pogovorne oddaje Open Court. Tema oddaje: "največji neprijatelji na parketu". Prvi izbor Reggieja Millerja je bil "smrdeči" Dražen Petrović, za katerega je našel tudi kopico lepih besed.

V pogovorni oddaji so poleg Reggieja Millerja gostovali še Shaquille O'Neal, Charles Barkley, Chris Webber, Steve Kerr, Kenny Smith in Steve Smith. "Morda se hvalim, vendar sem mnenja, da sem najboljši strelec vseh časov, toda eden je boljši. Brez konkurence mi je bil največji rival na igrišču. Zlezel mi je pod kožo, med drugim tudi zaradi tega, ker nisem razumel, kaj je govoril. To je bil pokojni Dražen Petrović," je nekaj besed o svojem največjem "sovražniku" na parketu dejal Miller, drugi najboljši strelec trojk v zgodovini lige NBA.

"Ko je začel govoriti, ga nisi mogel razumeti. Smrdel je, kot da se ni nikoli tuširal," je v nekoliko šaljivem tonu še dejal Miller in dodal: "Če sem kdaj želel nekoga zadaviti, je bil to Dražen. On je bil moj največji tekmec, nisem ga mogel prenašati. Ko se danes spominjam, je on najboljši strelec, kar sem jih kdaj videl." Nato je voditelj Millerju zastavil vprašanje: "Boljši strelec od Raya Allena?" Reggie pa mu je odgovoril: "Najboljši."

Čeprav je od smrti košarkarskega Mozarta minilo že 18 let, se ga še vedno vsi zelo dobro spominjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.