Šport > Košarka
10 ogledov

Milwaukee zmogel le 56 točk

1/16
Žurnal24 main
Boston Celtics so v svoji dvorani dobesedno ponižali košarkarje Milwaukee Bucks, potem ko so jih premagali s kar 87:56. OTPP potrdil prodajo Toronto Raptors. Ocenjena vrednost: milijarda evrov.

Športna zgodba dneva v Kanadi je namera o prodaji 66-odstotnega deleža v Maple Leafs Sports and Entertainment, pod katerega sodijo hokejski Toronto Maple Leafs, košarkarski Toronto Raptors in njihova dvorana Air Canada Center. Ponudnik je Ontario Teachers' Pension Plan. Ja, dejansko je večinski lastnik omenjenih dveh klubov ontarijski pokojninski sklad za učitelje. Pravijo, da ne prodajajo, ker bi bila njihova pokojninska blagajna prazna. Vrednost naložbe se ocenjuje na milijardo evrov. Čeprav sta oba kluba v zadnjih sezonah slaba, pa bo zanimanje gotovo veliko, saj je tako za košarko, hokej, kot tudi za ostale prireditve Air Canada Center vselej razprodan.

In bil je tudi na nedeljski tekmi Raptorsov in Charlotte Bobcatsov. Slednji so prekinili svoj niz porazov. Na krilih D. J. Augustina (23 točk) in Geralda Hendersona (18) so domače premagali s 95:90. Raptorsom tako ponovno ni uspelo zmagati dveh tekem zapored (že tri mesece in pol!). Z izjemo Andrea Bargnanija (17 točk) niso imeli razpoloženega igralca. Šest minut pred koncem je s trojko Leandro Barbosa približal na dve točki zaostanka, a so nato domači zgrešili tri zaporedne mete in gostje so ušli na neulovljivih 91:85.

Phoenix Suns brez poškodovanega Steva Nasha in Channinga Fryja niso imeli možnosti proti razigranim Orlando Magicom (111:88) – še Gilbert Arenas je za slednje končno odigral dobro tekmo (16 točk). Bil je to tudi dvoboj Dwighta Howarda in Marcina Gortata, nekaj tednov nazaj še tekmecev na centrskem položaju pri Magicih. Poljak pri Sunsih igra odlično, a proti Supermanu vendarle ni mogel veliko. Dwight 26 točk in 15 skokov, Marcin le 12 točk in štirje skoki.

Boston je z rezultatom 87:56 premagal Milwaukee in tako izboljšal 56 let star klubski rekord po najmanj koših tekmeca na srečanju. Celtics so, zanimivo, popravili rekord, ki so ga davnega 27. februarja 1955 postavil prav proti Milwaukeeju. Tedaj so jim košarkarji pod imenom Hawks dali 57 točk.

"Bolj ponižujoče pa sploh ne more biti. Že na uvodnem sodniškem metu je Rajon Rondo preskočil Brandona Jenningsa in od tu naprej je šla naša pot le še navzdol," je po tekmi dejal trener poražencev Scott Skiles. Pri Bostonu je Ray Allen dosegel 17 točk v treh četrtinah, Paul Pierce jih je zbral 14, Kevin Garnett zgolj osem, trener Glenn "Doc" Rivers pa je lahko priložnost ponudil vsem enajstim košarkarjem na klopi. Na drugi strani je le Earl Barron dosegel mejo desetih točk.

Poleg Bostona so pred svojimi gledalci slavili še Golden State Warriors, ki so s 100:77 premagali Timberwolves. Poraz je bil najbolj boleč za Kevina Lova, ki prvič po kar 53 tekmah ni dosegel dvojnega dvojčka. Ustavil se je pri šestih točkah (met iz igre 1:6) in dvanajstih skokih ter tako le za dve tekmi zaostal za rekordnim dosežkom Alvina Hayesa, ki je imel v sezoni 1973/74 na 55 zaporednih tekmah dvomestno število točk in skokov oziroma podaj.

V Phoenixu je Orlando zmagal prvič po devetih letih, junak uspeha pa je bil Dwight Howard, ki je do zadnje četrtine dosegel 26 točk in 15 skokov. Zadnjih dvanajst minut je spremljal s klopi, saj si je s soigralci do tedaj nabral že dovolj visoko prednost za nemotivirane gostitelje, ki so zaradi želodčnih težav nastopili brez Steva Nasha. Po besedah trenerja Alvina Gentryja bo Nash najverjetneje manjkal tudi na naslednji tekmi v ponedeljek, ko bodo sonca gostovala pri novih delodajalcih Gorana Dragića.

Liga NBA:


Toronto Raptors : Charlotte Bobcats 90:95
Bergnani 17, Barbosa 15; Augustin 23, Henderson 18

Cleveland Cavaliers : Oklahoma City Thunder 75:95
Gibson 13, Samuels 10, 10 sk.; Durant 19, Westbrook 20, Ibaka 8, 14 sk.

Phoenix Suns : Orlando Magic 111:88
Brooks 19, 10 as., Carter 11; Howard 26, 15 sk., Bass 17, Arenas 16

Boston Celtics : Milwaukee Bucks 87:56
Allen 17, Pierce 14, Murphy 12; Barron 10, Jennings in Bogut 8

Golden State Warriors
: Minessota Timberwolves 100:77
Curry 24, Ellis in Wright 16, Amundson 11; Beasley in Webster 16, Ridnour 13

New York Knicks : Indiana Pacers 93:106
Stoudemire 18, Anthony 25; Hansbrough 29, Jones 18, Collison 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.