Šport > Košarka
21 ogledov

Ming: "Ne vem, če bom še kdaj igral"

Jao Ming je 80 ali več tekem v eni sezoni nazadnje odigral leta 2005. (Foto: Reu Žurnal24 main
Yao Ming je še naprej daleč od popolnega okrevanja po številnih težavah z gležnjem. Še več: "Ne vem, če se bom pridružil kakšni šampionski ekipi. Pravzaprav sploh ne vem, ali bom še kdaj igral."

Ray Allen, eden ključnih članov Boston Celticsov, še leto dni ostaja v Gardnu. V letošnji sezoni, ko so prišli do polfinala Vzhoda, je imel povprečje 16,5 točke na tekmo. Dobil naj bi okoli 10 milijonov dolarjev. Jedro ekipe Allen – Rajon RondoPaul Pierce in Kevin Garnett tako ostaja skupaj in gre v igro za še en prstan. Zdaj jih čaka iskanje dominantnega centra in enega ali dveh napadalno nevarnih rezervistov.

Ni dolgo tega, ko je kitajski velikan Yao Ming dejal, da po zadnji poškodbi (zapleten zlom gležnja) dobro okreva in se jeseni vrača na košarkarski parket. Čeprav mu bo 30. junija potekla petletna 76 milijonov dolarjev visoka pogodba s Houston Rockets in se je potihem omenjala kupčija (morda celo z Boston Celtics), je takrat dejal, da si želi ostati v Teksasu. Zadnje informacije o njegovem stanju pa niso več tako obetavne. V pogovoru za kitajsko televizijsko hišo CCTV je celo izrazil dvom, da bo sploh še kdaj igral. "Ne vem, ali se bom pridružil kakšni šampionski ekipi. Pravzaprav sploh ne vem, ali bom še kdaj igral." Niti ni prepričan, ali se bo lahko vključil v koncept igre novega trenerja Raket, Kevina McHala. "Deset let sem igral in živel v Houstonu in zato se bo težko posloviti."

Bolj kot osvojitev kakšnega prstana je Mingova motivacija za vrnitev na parket želja, da bi ga njegova hčerkica kdaj videla igrati. "Res si želim, da bi me videla na parketu, morda s prstanom, in ne le na videoposnetkih. Zagotovo je moja velika motivacija. Rad bi nadaljeval, a moje stopalo potrebuje še dolgotrajno zdravljenje. Lahko hodim ali počasi tečem. A v stopalu imam le kakšnih 30 odstotkov potrebne moči, da bi se lahko vrnil na košarkarski trening, pa je potrebujem vsaj 80 odstotkov," razkriva Ming. "Šampionski prstan ni več moj najpomembnejši cilj. Moje misli za naslednjih 10 let so usmerjenje predvsem v družino in k dobrodelni dejavnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.