Šport > Košarka
0 ogledov

Ming se vrača v matični Šanghaj

Nadaljnja kariera Yaa Minga je pod vprašajem, lahko pa pomaga rešiti svoj matičn Žurnal24 main
Yao Ming bo najverjetneje izpustil vso naslednjo sezono lige NBA, a to še ne pomeni, da ne bo imel dela. Resno se namreč dogovarja o prevzemu kitajskega kluba, Shanghai Sharks.
 
 

Če bo Yao res prevzel klub, bo to nekaj čudovitega.

Li Qiuping

 
Poškodovani center Houston Rocketsov, Kitajec Yao Ming, se vrača v svoj nekdanji kitajski klub, Shanghai Sharks. Ker je omenjeni klub v vse večjih finančnih težavah (umaknil se je njihov glavni pokrovitelj), naj bi zvezdnik lige NBA namreč postal njihov novi lastnik. Mingovi predstavniki se že dogovarjajo z delničarji kluba o prevzemu. "Če bo Yao res prevzel klub, bo to nekaj čudovitega," je dejal trener Sharksov, Li Qiuping. Ne Le Sharks, ki trenutno niso sposobni vstopiti v naslednjo sezono prvi kitajske lige, celotna kitajska košarkarka liga je v velikih finančnih težavah. Tako so v zadnji sezoni pridelali več kot 12 milijonov evrov izgube (115 milijonov juanov). "Pogovori potekajo in še kar nekaj časa bodo," je novico o najverjetnejšem Mingovem prevzemu kluba potrdil športni direktor Zhang Zhenhming. "Yao ni edini potencialni kupec in tako preučujemo tudi druge možnosti." Yao Ming je za Sharks igral od leta 1997 do leta 2002, ko jih je popeljal do naslova kitajskega prvaka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.