Šport > Košarka
20 ogledov

Mingu odsvetoval hitro vrnitev

Yao Ming je imel pogosto težave s poškodbami. Ta je najhujša doslej. Žurnal24 main
Yao Ming se po resni poškodbi želi čim prej vrniti v ligo NBA, a morda ga vso naslednjo sezono ne bomo gledali. Da je zdravje bolj pomembno, ga opozarja tudi Menkge Bateer.
Menkge Bateer, prvi kitajski košarkar pod obroči severnoameriške košarkarske lige NBA, je svojemu slovitemu rojaku in zvezdniku Houston Rocketsov, Yao Mingu, svetoval, naj nikar ne hiti z vrnitvijo na košarkarska igrišča. Yao Ming se je poškodoval na polfinalni tekmi končnice proti moštvu Los Angeles Lakers, njegova rehabilitacija pa se je močno zavlekla. Kitajskemu orjaku je na obračunu proti Jezernikom počila kost v levem stopalu. Sprva so klubski zdravniki napovedovali, da bo moral Ming počivati od osem do 12 tednov, a se je njegova poškodba močno zapletla, tako da je pod velikim vprašajem celo njegov nastop v novi sezoni.

"Zdravje je najbolj pomembno, zato Yao Mingu svetujem, da si vzame čas in se na košarkarska igrišča vrne šele, ko bo popolnoma nared za najhujše napore," je v pogovoru za športni časnik Oriental dejal prvi kitajski košarkar, ki je zaigral v NBA. Bateer je od leta 2002 do 2004 igral za tri klube v NBA, in sicer za Denver Nuggets, San Antonio Spurs in Toronto Raptors.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.