Šport > Košarka
6 ogledov

Minnesota: Ali Rubia sploh potrebujejo?

Minnesota je španskega čudežnega dečka izbrala v prvem krogu letošnjega nabora, Žurnal24 main
V naši predstavitvi so na vrsti Volkovi iz Minnesote. Klub je zapustilo kar deset igralcev. Ostaja centrski dvojec Jefferson-Love, veliko pa se pričakuje tudi od novinca Jonnyja Flynna.

Minnesota se je letos znašla sredi velike tranzicije. V zadnjih petih letih je doživela padec in hudo rezultatsko krizo. V pretekli sezoni so dosegli vsega 24 zmag na 82 tekmah. Ali volkove čakajo v prihajajoči sezoni boljši časi, pa si ne upa napovedati nihče. Tudi poletje je bilo v Minnesoti temu primerno – negotovo z veliko spremembami. Klub je namreč zapustilo kar deset igralcev.

Ekipo je zapustil tudi njen dolgoletni direktor Kevin McHale, ki je bil v lanski sezoni začasno imenovan tudi za trenerja. Po njegovem odhodu je franšizo prevzel David Kahn, ki je za trenerja postavil Kurta Rambisa. Rambis, ki je dosegel svoje največje uspehe kot igralec ter pomočnik v ekipi LA Lakers, je vedno veljal za obramnega specialista. V prvem krogu nabora so Timbervolves izbrali zelo talentiranega španskega branilca Rickyja Rubia, ki bo v naslednji sezoni kljub temu nastopil v dresu Barcelone skupaj  z našima Lorbkom ter Lakovičem. Njihov drugi izbor pa je bil še en branilec, in sicer 20-letni Jonny Flynn iz univerzitetne ekipe Syracuse.

Po prevzemu ekipe junija letos, je predsednik Kahn napovedal temeljite spremembe v klubu, ni pa mogel zagotoviti hitrega preobrata na bolje: "Naša ekipa bo verjetno zelo mlada, znašli se bomo v tranziciji, zato bomo potrebovali pozitivno okolje za čim hitrejši razvoj."

Močni pod košem
Najmočnejše orožje Minnesote bo najverjetneje centrski dvojec Al Jefferson – Kevin Love, na katerem bo novi trener poskušal zgraditi ekipo za prihajajoče prvenstvo. Jefferson je imel v zadnjih treh sezonah zavidljivo povprečje več kot 21 točk ter slabih 10 skokov na tekmo, kjub temu pa bo moralo preteči nekaj časa, preden bo 208 cm visoki center zopet zaigral s takim ritmom. Šele pred kratkim se je vrnil na parket, po tem ko je februarja letos prestal operacijo kolena. Love je v pretekli sezoni povprečno dosegal po 11,1 točke ter imel po 9,1 skoka.

Poleg omenjene dvojice pa bo za uspeh Minnesote pomembna tudi dobra igra krilnega igralca Ryana Gomesa, ki je v pretekli sezoni z razdalje zadeval s kar 37,2-odstotno uspešnostjo. Trener Rambis mu je namenil zelo pomembno vlogo tudi v obrambi.

Oglejte si novinca Jonnyja Flynna v akciji.



Vroče vprašanje:
Ali je Jonny Flynn pripravljen postati prvi organizator igre?
Novinec Jonny Flynn je s svojo hitrostjo ter vodstvenimi sposobnostimi že naredil močan vtis na svoje nove trenerje in soigralce. Toda ali bo tako nizkemu igralcu, visok je zgolj 1,83 metra, z ne prav prepričljivo natančnostjo, uspelo prevzeti vajeti igre v svoje roke ter razigrati svoje soigralce v prihajajoči sezoni.

Pozor na novinca: Jonny Flynn
Po tem, ko je na univerzitetnih igriščih prebil zgolj dve leti, stopa na profesionalno prizorišče z velikimi pričakovanji 20-letni novinec, sicer šesti izbor na letošnjem NBA naboru. Po odhodu dosedanjega organizatorja igre Sebastiana Telfaira pa ga verjetno čaka kar visoka minutaža.

Prišli:
Oleksij Pečerov (Washington), Damien Wilkins (Oklahoma City), Ryan Hollins (Dallas), Ramon Sessions (Milwaukee), Saša Pavlović (Phoenix).

Odšli:
Kevin Ollie (Oklahoma City), Mike Miller (Washington), Randy Foye (Washington), Mark Madsen (L.A. Clippers), Sebastian Telfair (L.A. Clippers), Craig Smith (L.A. Clippers), Etan Thomas (Oklahoma City), Quentin Richardson (Miami), Darius Songaila (trade, New Orleans), Chucky Atkins (odpuščen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.