Šport > Košarka
18 ogledov

Mir in prijateljstvo? Ne, bakle in noži

Obradović: "To je katastrofa." (Foto: EPA)
1/2
Žurnal24 main
Grško košarkarsko prvenstvo je sinoči v atenski dvorani Miru in prijateljstva dočakalo predčasen konec, po katerem so naslov prvaka podelili Panathinaikosu.

Na četrti finalni tekmi so navijači domačega Olympiakosa večkrat poskrbeli za prekinitev tekme, sodniki pa so dvoboj dokončno ustavili minuto pred koncem pri vodstvu zeleno-belih s 76:69.

V videu si oglejte, kako so se navijači spravili na Obradovića. TUKAJ.
Odločitev sodnikov, ki so zaradi divjanja navijačev Olympiakosa 63 sekund pred koncem prekinili tekmo in za zmagovalca razglasili Panathinaikos, mora še potrditi vodstvo grške košarkarske zveze. Slednja bo najverjetneje potrdila rezultat in skupni uspeh Panathinaikosa s 3:1 v zmagah, obenem pa v Grčiji pričakujejo ostro kazen za Olympiakos. Panathinaios je tako tudi ob "pomoči" huliganov velikih tekmecev iz Pireja osvojil naslov prvaka, osmega zaporednega.


Košarkarji Panathinaikosa, ki so v zmagah vodili z 2:1 in na četrti tekmi s 76:69, bi morali izvajati proste mete, ko so jih začeli domači pristaši obmetavati s plastenkami in odlomljenimi plastičnimi sedeži. Igralci in vodstvo gostujoče ekipe so se rešili z begom v slačilnice.

Četrti dvoboj za naslov grškega prvaka je bil poln incidentov. V tretji četrtini so sodniki zaradi metanja pirotehničnih sredstev na igrišče tekmo prekinili za pol ure, že pred tekmo so v dvorano vdrli navijači brez vstopnic in se spopadli s policijo, ki je uporabila solzivec in enajst najbolj vročekrvnih aretirala. Tekma se je začela s 40-minutno zamudo, že pred izgredom v zadnji minuti pa so na zahtevo sodnika deloma izpraznili dvorano.

''To je katastrofa. Želeli smo igrati do zadnje sekunde, a kaj naj bi storili, če so na nas metali steklenice, kamenje, bakle, nože. To ni prvič, takšne stvari so se že dogajale. Enajst let delam tukaj in govorim, kaj se dogaja tukaj. Zelo rad imam Grčijo, tu se počutim kot doma, a ne vem, zakaj ljudje tukaj to počno,'' je po tekmi povedal trener Panathinaikosa, Željko Obradović.

Na drugi strani je trener Olympiacosa Janakis obžaloval obnašanje navijačev. ''Čestitam Panathinaikosu za osvojen naslov. Žal mi je grške košarke. Videli ste vse, kakršenkoli komentar ni potreben.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.