Šport > Košarka
61 ogledov

Mira Poljo je lahko vzor vsakomur

Vilfan pričakuje, da bo Olimpija dvignila raven igre. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Pred nekaj dnevi je v italijanski Bologni, kjer je preživela kar precejšen del svojega življenja, preminila košarkarska agentka Mira Polja, ki je bil prek svojih varovancev tesno povezana tudi z Union Olimpijo in slovensko košarko.

Slovenski ljubitelji oranžne žoge agentko Miro Poljo najbolje poznajo po sporu z Union Olimpijo, ko je krčevito branila interese Saša Ožbolta in Vlada Ilievskega. Kljub temu pa bodo Poljo v ljubljanskem evroligašu ohranili v zelo lepem spominu. "Sodelovanje je bilo vedno strogo poslovno in korektno iz obeh strani. Je pa bila zelo dober in oster pogajalec za svoje stranke," nam je ob nesrečnem dogodku dejal tiskovni predstavnik zmajev Matevž Zupančič, ki Polje sicer osebno ni poznal.

V veliko boljših osebnih odnosih pa je bil s priznano košarkarsko agentko eden naših najboljših košarkarjev vseh časov Peter Vilfan. "Mnogi so imeli občutek, da je bila Mira Polja pogosto zelo robata in agresivna v svojem obnašanju, a v resnici je bila prava duša od človeka, kar lahko potrdim, glede nato, da sem jo poznal več kot 30 let," se je Vilfan spomnil Polje in nadaljeval: "Ona je za svoje igralce odlično skrbela. Redno jih je obiskovala, jim urejala stvari, ki niso bile neposredno povezane z njihovim igranjem in pogodbami. Naj samo povem, da je vsak december naredila turnejo po Evropi in tudi svetu, da je obiskala vse svoje igralce in jih obdarila skupaj z njihovimi otroci. Bil je praktično edina ženska, ki se ji je uspelo prebiti na to vrhunsko sceno in se na njej nato tudi obdržati 25 let. Res lahko rečem, da je bila izjemna oseba, ki se je od svoje rane mladosti pri 16-letih, ko je morala zapustiti Bosno in je odšla v Italijo, skozi življenje prebijala sama. To je lepa zgodba, kako iz nič lahko uspeš."

Vilfan je za konec še pristavil, da lahko Polja s svojo življenjsko zgodbo navdahne marsikaterega mladega agenta oziroma agentko: "Glede na to, da jo zelo dobro poznam še iz igralskih časov in sem je nato pogosto srečeval tudi drugje in je bila nenazadnje tudi agentka mojega zeta Vlada Ilievskega in Saša Ožbolta, lahko rečem, da bi zagotovo lahko bila za vzgled in moškim in ženskam, ki se želijo ukvarjati s tem poslom. Kajti, kot sem že dejal, njej je bilo še desetkrat težje kot pa drugim, da se je sploh obdržala v tem poslu in tudi zelo uspešno delovala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.