Šport > Košarka
16 ogledov

Mitič bo glavni zmaj

Podpredsednik uprave Telekoma Dušan Mitič (levo) bo na čelu Uniona Olimpije zame Žurnal24 main
Izredna skupščina Uniona Olimpije ni postregla s presenečenji. Položaj predsednika je zapustil Jure Jež, ki bo zdaj opravljal funkcijo podpredsednika, njegov naslednik pa bo Dušan Mitič.
 

Večji proračun

Union Olimpija bo imel po besedah novega predsednika v tej sezoni za od 20 do 25 odstotkov večji proračun. Za prvo ekipo naj bi tako namenili okoli dva milijona in pol evrov. "Proračun sicer še ni natančno določen, saj nameravamo ekipo okrepiti vsaj še z enim igralcem," je povedal Mitič.

Veliko srce in trdo delo
"Prednost Olimpije glede na ostale klube je lahko le trdo in ekipno delo. Takšno igro bo v tej sezoni prikazala članska ekipa, sam pa obljubim, da bomo tako delovali tudi v upravnem odboru. Nimamo denarja za najbolj vrhunske igralce, imamo pa veliko srce in energijo," je po imenovanju povedal Dušan Mitič , ki je bil doslej podpredsednik. "Lani smo s sanacijo prepolovili dolg. Ta še obstaja, vendar bomo vse upnike poplačali v naslednjih treh letih. Natančno vemo, kdaj bomo te stvari odplačali, tako da vidimo luč na koncu predora." Velik delež k sanaciji kluba je prispeval tudi Jure Jež , ki pa je že dolgo napovedoval umik s predsedniškega položaja. Odslej bo opravljal podpredsedniško funkcijo. Novi podpredsednik je postal tudi Peter Vilfan , ki se bo kot nekdanji odlični košarkar bolj posvečal športni plati delovanja kluba. Svoj položaj je ocenil z naslednjimi besedami: "Bom vezni člen med strokovnim štabom in upravnim odborom. Menim, da je bilo v tej sezoni opravljeno veliko dobrega dela. Ekipa je po mojem mnenju precej močnejša od lanske."

Novi predsednik Uniona Olimpije Dušan Mitič © Dejan Mijovič

 
V upravnem odboru predstavniki sponzorjev
Poleg omenjene trojice bodo v upravnem odboru zmajev sedeli še: Klavdij Godnič (Mobitel), Igor Mervič (Spar), športni direktor kluba Igor Dolenc , Viljem Pozeb (HSE), Blaž Košorok (TE-TOL), odvetnik Bojan Župevec in Andrej Repina (BTC). Slednji bo v upravnem odboru zamenjal nekdanjega predsednika kluba in častnega predsednika Jožeta Mermala , predstavnika BTC. Ta je ob slovesu povedal: "Za nami so leta, polna vzponov in padcev, vedno sem se trudil klubu pomagati po najboljših močeh, vmes sem čutil tudi odgovornost, da se umaknem, a sem se na prošnjo nekaterih zopet pridružil projektu, v katerega verjamem tudi danes. Klub je na poti k finančni stabilnosti, kar je ključnega pomena za njegovo delovanje. BTC bo še naprej stal ob strani projektu, še več kot to – v prihodnji sezoni bomo svoj sponzorski vložek še povečali." Jež in Mitič sta Mermalu za spomin izročila košarkarsko žogo s podpisi igralcev članske ekipa Uniona Olimpije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.