Šport > Košarka
2749 ogledov

Mladi Slovenci nagnali strah v kosti Američanom, na koncu tesno klonili

Slovenija - ZDA FIBA
Slovenska košarkarska reprezentanca do 19 let se je v Debrecenu izkazala z odlično predstavo proti favorizirani reprezentanci ZDA, a na koncu so izbranci Danijela Radosavljevića klonili po tesni končnici (72:77).

Slovenska košarkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu do 19 let odigrala drugo tekmo prvenstva, potem ko je zanesljivo slavila na prvi proti Libanonu.

Tudi tokrat so varovanci Danijela Radosavljevića odlično opravljali svoje delo vse do zadnje četrtine, ko so jim nekoliko pošle moči, kar so izkoristili višji in močnejši Američani ter najprej izničili zaostanek, nato povedli in prednost zadržali do konca tekme. Slovenci so ob polčasu vodili s 40:33, po koncu tretje četrtine pa celo z 61:52. Na kocnu so košarkarji ZDA z odlično zadnjo četrtino, ki so jo dobili kar z 25:11, prišli do popolnega preobrata in tako vpisali še drugo zmago na prvenstvu. Slovenci tako za zdaj ostajajo pri eni, kmalu bodo imeli priložnost za novo, ko se bodo udarili z Madagaskarjem.

Pri Slovencih je bil tokrat najbolj razpoložen Sergej Macura, ki se je zaustavil pri 19 točkah, Jan Vide jih je dodal 17. Vukašin Todorović jih je prispeval 8. Na drugi strani je bil pri Američanih najbolj učinkovit Tobe Awaka s 14 točkami.

SP do 19 let, Debrecen:
Slovenija U19 - ZDA U19 72:77 (19:16, 21:17, 21:19, 11:25)
Macura 19, Vide 17, Todorović 8, Osojnik in Zemljič 7; Awaka 14, Dailey in Johnson po 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.