Šport > Košarka
11 ogledov

Mladi, talentirani, bojijo se le Lakersov

Durant in soigralci so bili lani odlični. Če ne bi Lakersov dobili v prvem krogu Žurnal24 main
Z Vzhoda se selimo na Zahod. Najprej pod drobnogled jemljemo ekipe severzahodne divizije. Mladi Thunder bodo naredili še en korak naprej. Ne bodite presenečeni nad Timberwolves. Bo Oden končno zdrav?
Še šest dni je do nove sezone lige NBA. In kaj napovedujemo za moštva atlantske, centralne in jugovzhodne divizije? Kliknite in preberite!

Denver Nuggets (53 zmag in 29 porazov, poraz 2-4 v prvem kolu končnice)
Lani jih je v končnici "odrezal" rak trenerja Georga Karla. Brez njega niso bili več isti. Rezultati jim v začetku nove sezone niso na prvem mestu, temveč usoda Carmela Anthonyja. Anthony sicer pravi, da bi rad ostal še zadnje leto svoje pogodbe, a v klubu se dobro zavedajo, da se jim zgodba Cleveland Cavaliersov ne sme zgoditi. Verjetnost, da bo Melo podaljšal je skoraj nična, zato bodo bržkone sredi sezone naredili dobro kupčijo. A sprememba kadra in izguba najboljšega igralca kluba zadnjih šestih let, bo v drugi polovici sezone vplivala na rezultate, zaradi česar bi znali v peklenski zahodni konferenci ostati brez končnice. Ekipa ima v enem najboljših organizatorjev igre Chaunceyju Billupsu izkušnje. Teh ne manjka niti pod košem - Kenyon Martin in Nene -  a da bi le bila (končno) celotno sezono cela in zdrava. Adut s klopi J. R. Smith sicer dosega veliko točk, a bojda vnaša nemir v slačilnico in bil lahko med sezono odšel. Za zdaj so torej še brez odhodov igralcev, so pa zato dobili dobro okrepitev v Alu Harringtonu, nazadnje članu New York Knicksov.
Naša napoved: vsaj prvo kolo končnice
Previdena prva peterka: Chauncey Billups, Shelden Williams, Carmelo Anthony, Al Harrington (Kenyon Martin), Nene

Minnesota Timberwolves (lani 15-67 in brez končnice)
Če iščete presenečenje, ekipo, ki bi znala najbolj izboljšati lansko mizerno razmerje zmag in porazov, ste jo našli. Na gostovanju v Evropi so pustili res dober vtis. V obrambi so igrali, kot da bi šlo za tekmi končnice. Že res, da so lani na naboru izbrali dva organizatorja igre in se to poletje odpovedali svojemu edinemu zvezdniku Alu Jeffersonu, a občutno prenovelja ekipa je mlada, talentirana in željna dokazovanja. Igranje na SP v Turčiji je dokaz, kako dober je Kevin Love. Ko pozdravi poškodbo, bo igro vodil njihov lanski najvišji izbor na naboru Jonny Flynn. Dokončno bo zablestel minuli dve leti član Miami Heatov Michael Beasley. Poleg njega so klub okrepili še Delonte West, Sebastian Telfair in Luke Ridnour. Posebna pozornost velja tudi za evropska centra. Prvi bo Srb Darko Miličić. Ima zadnjo priložnost, da dokaže, da ni bil brez razloga drugi izbor leta 2003. Njegova menjava pa bo Črnogorec Nikola Peković. Nekdanji zvezdnik Partizana v predsezoni dokazuje, da bi s svojo borbenostjo pod košem lahko dobil veliko več priložnosti, kot jo dejansko bo.
Naša napoved: bitka za končnico
Predvidena prva peterka: Jonny Flynn (Luke Ridnour), Corey Brewer, Michael Beasley, Kevin Love, Darko Miličić

Oklahoma City Thunder (lani 50-32, poraz 2-4 v prvem kolu končnice)
Ekipa ima lahko za novo sezono eno samo veliko željo: v prvem kolu končnice nikar Los Angeles Lakersov! So mladi, talentirani, brez veliko izkušenj, a vseeno ena od najboljših moštev zahodne konference. Se sploh še spomnite, da so predlansko sezono začeli z razmerjem zmag in porazov 3-29? Njihov roster se od lanskega skorajda ne razlikuje (dodali so le nekaj košarkarjev z nabora, ki pa ne bodo imeli vidnejše vloge). Zvezda ekipe je najboljši strelec rednega dela in MVP letošnjega svetovnega prvenstva Kevin Durant. Zanj bo to šele tretja sezona! James Harden, Russell Westbrook in Jeff Green imajo še manj odigranih tekem v ligi NBA. Njihov adut pod košem pa je Srb Nenad Krstić. Njihova šibka stran je klop. V predsezoni zato rezervisti dobivajo nekaj več priložnost (posledično rezultati niso najboljši). Kratka klop bi bila lahko razlog, da bodo v tako zelo konkurenčni zahodni konferenci spet le sedmi ali osmi in se zato v prvem kolu končnice pomerili ... saj veste s kom.
Naša napoved: vsaj prvi krog končnice
Predvidena prva peterka: Russell Westbrook, James Harden, Jeff Green, Kevin Durant in Nenad Krstić

Portland Trail Blazers (lani 50-32, poraz 2-4 v prvem krohu končnice)
Okrepitve, ki jih potrebujejo, jim ni treba iskati pri tekmecih ali na naboru, temveč na lastni klopi za poškodovane. Nicolas Batum, Rudy Fernandez, Travis Outlaw, Jerry Bayless in na papirju njihova najboljša Greg Oden (ja, spet) in Brandon Roy so bili v lanski sezoni vsi poškodovani. Kljub vsemu so zbrali 50 zmag, nakar so bili Phoenix Suns zanje vendarle premočni. Zdravje je torej tisto, kar si želijo in ni vrag, da ne bi nato končno le dosegli nekaj več. A če je za koga težko napovedati, kaj lahko dosežejo, so to oni. Pod največjim pritiskom bo leta 2007 prvi zbor Oden, ki je v dosedanjih treh sezonah v ligi NBA skupaj odigral le 82 tekem. Drugi center moštva je veteran Marcus Camby. Nosilca igra ostaja Roy in LaMarcus Aldridge, sicer pa je v moštvu kar nekaj sprememb - meddrugim so odšli Outlaw, Martell Webster in Juwan Howard (nezadovoljen z minutažo si odhoda želi tudi Fernandez), novinci v klubu pa so večinoma le fantje z nabora.
Naša napoved: bitka za končnico
Predvidena prva peterka: Andre Miller, Brandon Roy, LaMarcus Aldrige, Nicolas Batum in Greg Oden (Marcus Camby)

Utah Jazz (lani 53-29, poraz 0-4 v polfinalu konference)
Ekipa, ki jo že neverjetnih 23 let trenira Jerry Sloan, je poleti ostalo brez dveh članov prve peterke Carlosa Boozerja in Kyla Korverja (malo je manjkalo in odšel bi še Rus Andrej Kirilenko). Tukaj so še pogoste poškodbe: ne le Kirilenka, tudi turškega igralca Mehmeta Okurja. Vendarle v Salt Lake Cityju ne gori alarm, saj bo nova tarča organizatorja igre Derona Williamsa pod košem Al Jefferson (v zadnjih sezonah najboljši košarkar Timberwolvesov). So z njim le dobili dobrega skakalca in dominantnega igralca pod košem? Predvsem skoki so jim lani (denimo proti Lakersom) usodno manjkali. Pričakovati je, da bo lepo priložnost za dokazovanje dobil Gordon Hayward, njihov izbor prvega kroga v naboru. So še ena v vrsti ekip, ki se bo borila za mesta od tri do 12. Kot že v minulih sezonah bo na Zahodu razlika med temi ekipami le nekaj zmag.
Naša napoved: vsaj prvi krog končnice
Predvidena prva peterka: Deron Williams, Raja Bell (?), Paul Millsap, Andrej Kirilenko, Al Jefferson

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.