Šport > Košarka
27 ogledov

Mladi trenirali: "Zgodbe o Zmagu so resnične"

Sagadin Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale
1/32
Saša Despot
Slovenski košarkarski reprezentanti do 20 let se pospešeno pripravljajo na domače evropsko prvenstvo, ki ga bodo julija gostile Kranjska Gora, Domžale in Ljubljana. Varovanci Zmaga Sagadina so v sredo trenirali v domžalski Hali komunalnega centra, kjer so pilili zadnje podrobnosti pred odhodom v Srbijo.

"Fantje so resno pristopili k poslu. Sestavili smo zelo močen štab, igralci so pokriti z vseh strani, ne manjka jim ničesar. Najtežji del za igralce smo opravili. Na Rogli smo delali veliko, obseg je bil povečan. Naš program je optimalen. V tem trenutku smo 60 odstotkov našega koncepta postavili, kako funkcioniramo pa se bo videlo na prvih tekmah," je na novinarski konferenci dejal selektor Zmago Sagadin, ki ni najbolj zadovoljen v kakšnem stanju so fantje prišli na Roglo:

"Igralci so prišli v različnem stanju. Nekateri so prišli iztrošeni od naporne sezone, drugi so imeli že mesec ali dva odmora, od teh so nekateri samostojno delali, kajti na žalost je v Sloveniji tako, da ko se sezona konča, klubi za dva meseca zaprejo vrata in jih ni. A tako je stanje v slovenski košarki, kar je katastrofa. Moralo bi biti ravno obratno, vsi ti mladi fantje bi morali vse poletje delati individualno, morali bi odpravljati napake. Tako sem jaz delal igralce v Olimpiji."

A selektor kljub slabšem stanju ne obupuje, večina fantov ga je na Rogli prepričalo, da imajo voljo in željo za delo. Prepričan je, da ekipa ima potencial za visoke uvrstitve, seveda, če bo tudi nadaljnje delo na pripravah v Domžalah opravila maksimalno.

"Težko je napovedovati, kaj lahko ekipa stori. Konkurence ne poznamo, ne poznamo njihovih programov. Veliko bo odvisno, s katerimi igralci bodo prišli. Pri nekaterih že en igralec pomeni, da je ekipa povsem drugačna, da je kot noč in dan. Trdim pa, da bo vse odvisno od kolektiva. Da niso važni posamezniki, ampak ekipa, dopovedujem tudi svojim fantom," pravi Sagadin.

Do konca priprav fante čaka še 35 dni priprav in 11 pripravljalnih tekem. Najprej dve v Rumi proti Srbiji, nato dve tekmi proti Češki in dve proti Hrvaški, vse štiri v Zrečah. Udeležili se bodo turnirja v Španiji (Španija, Litva, Ukrajina), na koncu pa bodo v Domžalah odigrali še dve tekmi proti Španiji.

Radulović: "Zgodbe o Sagadinovih treningih so resnične"

"Če se bo vzpostavilo vzdušje v ekipi in ne bo preveč egov, kjer bi vsak hotel igrati sam, kar pa se pri Zmagu (Sagadinu) ne bo zgodilo, in če bomo igrali ekipno, bi lahko z malo sreče na prvenstvu naredili dober rezultat," je za Žurnal24 dejal Marko Pajić, krilni center Geoplina Slovana.

Skupaj s selektorjem Zmagom Sagadinom je reprezentanca do 20 let v sredo v Hali komunalnega centra v Domžalah, enem izmed prizorišč prihajajočega evropskega prvenstva, opravila enega zadnjih treningov pred odhodom v Srbijo, kjer se bo v Rumi na dveh prijateljskih tekmah pomerila s tamkajšnjo izbrano vrsto.

"Da igramo doma, je zagotovo velika prednost, tribune v Domžalah bodo polne, tako je bilo že, ko je letos igral Helios, in upamo, da bodo gledalci naš šesti igralec. Ob igranju doma si še enkrat bolj motiviran, kot če nastopaš v tujini. Z okostjem ekipe se poznamo že kakšne štiri ali pet let, zunaj igrišča smo dobri prijatelji. Po prvih dveh, treh tednih lahko rečem, da smo se ujeli tudi na igrišču. Dobro igramo, dobro se razumemo in upam, da bo tako tudi na EP," je še dodal Pajić.

Reprezentanti so prvi del priprav opravili na Rogli, besede Pajića pa je potrdil tudi center Uniona Olimpije Bojan Radulović, ki pravi, da so se govorice o težkih treningih legendarnega trenerja izkazale za resnične.

"Delali smo zares trdo. Prvi del je bil namenjen kondiciji, po prihodu v Domžale pa bolj izpopolnjujemo tehniko, uigravanje in igro pet na pet. Stvari prihajajo na svoje mesto, vidi se, kdo bo kako igral. O Sagadinovih treninigih sem slišal veliko govoric, da je težko, in bile so resnične. Delamo trdo, disciplina je na najvišji ravni," je povedal Radulović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.