Šport > Košarka
8 ogledov

MOL odgovarja: KZS ustvarja pritisk pred EP

Union Olimpija - Zagreb janković vilfan miheljak predin ABA
Mestna občina Ljubljana (MOL) se je v sporočilu za javnost odzvala na ponedeljkovo odpoved predstavitve in obtožbe s strani podjetja EuroBasket 2013 ter Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti. Ogledate si lahko tudi priloženo podpisano pogodbo med MOL, KZS, EP 2013, d.o.o. in JZ Šport Ljubljana z dne 21. 9. 2012, ter usklajeno preglednico z deleži sofinanciranja gostiteljskih mest z dne 5. 12. 2012.

Deleži sofinanciranja gostiteljskih mest: 

Podpisana pogodba med MOL, KZS, EP 2013, d.o.o. in JZ Šport Ljubljana: 

Sporočilo za javnost:

Potem ko sta Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in podjetje EP 2013, d.o.o. včeraj nenadoma odpovedala načrtovano skupno novinarsko konferenco in o tem obvestila medije brez predhodnega dogovora z MOL, težko razumemo njihovo izjavo, da si ne želijo prepirov v javnosti.

Če si tega resnično ne bi želeli, bi vodstvo KZS domnevno nerešena vprašanja naslovilo na MOL, kjer smo jim bili zmeraj na voljo. Vse do danes, ko smo prejeli pripombe KZS na dopolnitve zapisnika zadnjega sestanka, ki smo ga na vodstvo KZS naslovili dne 4.7.2013, z razlogi za včerajšnjo nekorektno potezo nismo bili seznanjeni, saj je bil predsednik KZS za nas celo dopoldne nedosegljiv.

KZS v svoji izjavi navaja domnevno nerešeni ključni zadevi: višina sofinanciranja evropskega košarkarskega prvenstva s strani MOL in priprava dvoran za prvenstvo skladno z zahtevami FIBA Europe.

Mestna občina Ljubljana je že dne 21. 9. 2012 s KZS, EP 2013, d.o.o. in Javnim zavodom Šport Ljubljana podpisala pogodbo o ureditvi razmerij pri organizaciji košarkarskega prvenstva. Skladno s točko, ki se nanaša na opredelitev medsebojnih finančnih obveznosti, nam je po srečanju in uskladitvi stališč glede sofinanciranja vseh gostiteljskih mest in KZS, slednja dne 5.12.2012 poslala preglednico z deleži sofinanciranja vseh mest, ki smo jo tudi potrdili. Iz nje izhaja obveznost MOL v višini 567.833 evrov, ki jo bomo upoštevali in skladno z njo izvedli vse aktivnosti, potrebne za izvedbo prvenstva. Trditve, da dogovor o sofinanciranju ni sprejet, žal ne moremo razumeti drugače kot sprenevedanje in ustvarjanje pritiska tik pred začetkom prvenstva.

Prepričani smo, da sta obe dvorani, Hala Tivoli in Stožice, pripravljeni za uspešno izvedbo dogodka, saj smo v preteklosti v tej športni infrastrukturi že gostili pomembna mednarodna tekmovanja, tudi pod okriljem FIBE. Dodatne zahteve za ureditev dvoran, namenjene izključno izvedbi prvenstva, korektno in uspešno usklajujejo sodelavci JZ Šport Ljubljana in predstavniki KZS oz. EP 2013, d.o.o..

V MOL aktivno usmerjamo vse napore v pripravo prvenstva, dogovorjene obveznosti sprejemamo resno in odgovorno, zavedajoč se pomena, ki ga ima za Ljubljano in celo Slovenijo evropsko prvenstvo v košarki. Zato si toliko bolj želimo korektnega sodelovanja z organizatorjem in žalosti nas, da so se predstavniki KZS odločili reševati domnevno odprta vprašanja v javnosti, brez predhodnega poizkusa dogovora z MOL. Takega nedostojnega in neprofesionalnega pristopa od resnega partnerja ne bi pričakovali.

S tem sporočilom tudi zaključujemo neplodno in nekonstruktivno dopisovanje preko medijev.

Komentarjev 5
  • privat 12:06 14.avgust 2013.

    mislim da vsaka salata ima rok trajanja...neke korist od te salate pa ni. vse pa mislim da je bilo nastavljeno za račun ,ki ga bi lahko plačali trofazni..teh plačnikov pa ni,noben noče niti pogledati te kisle salate...sama škoda z to ...prikaži večo pripravo salate!"

  • privat 12:01 14.avgust 2013.

    mislim da je skrajni čas take politike že enkrat odstaviti....kaj je vsa politična scena toliko zabita da ne vidi resnice..pravice..Če pa pravica politiki neodgovarja se moramo pripraviti na gospodarski padec!! Kdo pa bo ulagal v tako zabito državo z tako ...prikaži več politično sceno.!?? Vse se gre pa samo za zaupanje...

  • Šemefuky 18:11 09.julij 2013.

    Tudi jaz sem poznal eno mačko, ki je izvajala pritisk na miš. In kaj se je zgodilo (po Zokijevo), miš je pohlastala mačko. Zoki ne seri, sve se plača sve se vrača. Dob in Koper te pričakujeta v vsej svoji ...prikaži več veličini. Pa tud Jurček in Damnjanček bosta lahko mal odgovor enak prejšnjemu. Iz če dela čarapan članke? Iz njegovega neuspešnega sodelovanja z organizatorji, premalo % al kaj?