Šport > Košarka
56 ogledov

Morala ne prinaša pokalov

steve kerr EPA
''Lagal sem,'' je le nekaj ur po tem, ko se je medijem zlagal, kakšna bo začetna peterka Golden State Warriors na četrti finalni tekmi lige NBA, dejal trener Steve Kerr.

Trener Golden State Warriors Steve Kerr je na tiskovni konferenčni pred četrto tekmo finala najmočnejše košarkarske lige na svetu odgovoril na vprašanje, ali bo Andrew Bogut zaigral v začetni peterki Bojevnikov. ''V začetni peterki ne bo nobenih sprememb,'' je zatrdil nekdanji košarkar Chicago Bulls.

andre iguodala | Avtor: EPA EPA
Nekaj ur kasneje se je izkazalo, da Kerr ni bil popolnoma iskren, saj je priložnost dobil Andre Iguodala, ki je ključno pripomogel k zmagi Bojevnikov in izenačenju v seriji na 2:2.

Golden State je letos odigral 101 tekmo, Iguodala pa je sploh prvič dobil priložnost v začetni peterki. Odločitev trenerja se je izkazala za taktično pravilno, saj je branilec poskrbel za hitrejši tempo igre, kar je na drugi in tretji tekmi povzročalo največ preglavic moštvu iz Oaklanda. ''Od samega začetka smo imeli hitrejši tempo,'' je povedal Draymond Green in dodal: ''Ponavadi ga uporabimo za spremembo ritma.''

''Ko nam je Kerr povedal, se nam je zdelo smiselno, saj smo tekme začenjali zelo pocasi. Trenerja ni strah tvegati,'' je dodal prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry.

Poln hvale na račun Iguodale je bil tudi LeBron James. ''On je tisti X faktor. Zelo dobro meče na koš. Zadel je tri trojke. Na začetku tekme mu je uspelo nekaj zabijanj. Dobro jim je koristil,'' je povedal LeBron.

Kerr je po tekmi dejal, da je imel tri možnosti, ko so ga novinarji vprašali, koga bo poslal na igrišče. Lahko bi povedal resnico, kar bi bilo po njegovih besedah tako, kot če bi potrkal na vratar trenerja Clevelanda Davida Blatta in mu sporočil svojo odločitev. Lahko bi se izognil vprašanju, kar bi sprožilo špekulacije na družabnih omrežjih. In trejta izbira? Laž. ''Žal mi je, vendar ne verjamem, da dobiš pokal za moralnost. Dobiš ga, če zmagaš. Žal mi je za to,'' se je opravičil Kerr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.