Šport > Košarka
22 ogledov

Morda eksplodiramo proti Špancem

Mirza Begić Goran Dragić Sašo Ožbolt Jaka Lakovič EPA
Po tekmi s Finsko se je slovenskim košarkarjem odvalil velik kamen od srca. O tem in o naslednjem tekmecu, Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila s Španijo, smo se pogovarjali s Sašem Ožboltom.

"Glede na to, kakšen je bil pritisk, ki smo ga čutili pred tekmo, se je vse skupaj končalo zelo dobro. Dobro smo odreagirali. Zahvala gre strokovnemu štabu, da nas je tako dobro pripravil na to tekmo s Finsko. Ni nam bilo lahko, Finci so igrali neobremenjeno, za nas pa je bilo zelo težko. S skokom in obrambo smo dobili tekmo," si je po dvoboju s Finci kar oddahnil novi član Zagreba. Očitno je prosti dan pred odločilnim dvobojem pomagal slovenskim reprezentantom. "Res je. Sprehod v naravo nam je koristil," je odločitev strokovnega vodstva, da nekoliko razbremeni igralce, pokomentiral Sašo Ožbolt.

Ta meni, da bo vsaj s psihičnega vidika precej lažje igrati na naslednji tekmi, ko se bo četa Božidarja Maljkovića pomerila z branilci evropskega naslova: "Proti Špancem bo ravno obratno. Nimamo kaj izgubiti, le pridobimo lahko zelo veliko. Zdaj bo dosti lažje igrati. Tudi če izgubimo proti Špancem, smo še vedno v igri za šesto mesto." Slovenci so se v pripravljalnem obdobju že dvakrat pomerili s špansko furijo, na obeh tekmah v Španiji pa so tudi izgubili. "V Španiji so imeli Španci tudi kar precejšnjo pomoč sodnikov, vendar smo takrat tudi mi igrali precej bolje kot zdaj. Na zadnjih tekmah na tem prvenstvu so zmagovali z veliko razliko, kar včasih tudi ni dobro. Mi se res mučimo, a morda pa eksplodiramo prav proti njim," je še povedal Oži in dodal: "Igrajo izjemno. Brata Pau in Marc Gasol sta izjemna pod košem, ostali pa tudi igrajo zelo korektno. Težko jih bo zaustaviti. Če se bomo osredotočili le na brata Gasol, se bodo ostali verjetno razigrali. Poskušali jih bomo zaustaviti pod 60 točkami, tako kot smo večino tekmecev do zdaj."

Komentarjev 3
  • KOŠARKAmanija 08:53 13.september 2011.

    Napovej rezultat tekme Slovenija:Španija in zadeni 40€! Klikni: www.facebook.com/KosarkaManija

  • KOJAK 20:46 12.september 2011.

    ha ha ha in to komentira nekdo, ki večino časa verjetno preživi v fotelju pred tv s pivom v roki!

  • magic12 19:58 12.september 2011.

    iz tvojih ust v božja ušesa! navijamo za vas!