Šport > Košarka
98 ogledov

Murić lahko gre za 20-krat po 10.000 €

Parklji Dina Murića načeloma ne nameravajo prodati, ker bodo težko našli zamenja Žurnal24 main
Kapetan mlade košarkarske reprezentance Dino Murić je s svojimi igrami primoral mnoge klube, da razmišljajo o njem. Zanj se (je) zanima(la) tudi Union Olimpija, vendar naj bi Parklji zahtevali preveč.

 

Ali to drži, smo povprašali športnega direktorja Parkljev Toneta Corela. "Uradno ni bilo nobene Olimpijine ponudbe. Res pa je, da je Janez Rajgelj spraševal, ali ima Olimpija kakšno možnost, da ga dobi. Moram pa povedati, da Dino Murić pravzaprav ni naprodaj. Z nami ima še dveletno pogodbo, po njenem izteku pa bo prost igralec. Nanj še kako resno računamo. Vemo namreč, da če želimo v primeru njegovega odhoda dobiti igralca podobne kakovosti, stane približno sedem do deset tisoč evrov na mesec. Če pa je tujec, sta dodatno tu še hrana in stanovanje," je pojasnil Corel.

Gašper Vidmar je odšel v Fenerbahče in potem so takšno vsoto (okrog 10 tisoč evrov, op. a.) plačevali Fenerbahčeju, da je prišel kot posojen igralec v Olimpijo.
Tone Corel

V isti sapi je dejal, da je prodaja dvajsetletnika vseeno mogoča, ampak, jasno, za konkretno odškodnino. "Nisem rekel, da ni nobene možnosti za prodajo. Če ga kdo želi, se lahko pogovarjamo o številkah. Vemo, da je naenkrat težko zbrati veliko vsoto. Pripravljeni smo to vsoto razdeliti na kakih dvajset obrokov, na dve leti. Gotovo bi bila ta vsota mesečno manjša, kot so v pretekli sezoni dobivali "razni" Šutulovići, Kikowski in podobni košarkarji drugega kakovostnega razreda," je bil že konkretnejši Corel in za nadaljevanje prihranil še številke.

"Gre za okrog 100 tisoč evrov na sezono, razdeljeno na deset obrokov. Torej približno dvajsetkrat po 10 tisoč evrov. Stvar Olimpije pa je, kako bi se z igralcem dogovorila glede pogodbe. Velika razlika je plačati 200 tisoč evrov ali dvajsetkrat po 10 tisoč. Vedeti morate, da je Olimpija plačevala nekim 'poligralcem' podobne ali višje vsote na mesec. Murić pa je reprezentant, igralec, ki bo čez pet let na tržišču vreden petkrat več, kot je danes," je vizionarsko sklenil športni direktor Parkljev Tone Corel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.