Šport > Košarka
20 ogledov

"Murič naj bi že podpisal"

Goran Jagodnik bo letos eden najpomembnejših členov Union Olimpije. (Foto: Saša Žurnal24 main
Goran Jagodnik bo v letošnji sezoni kljub zrelim letom moral nositi eno od glavnih vlog pri Union Olimpiji. Jagoda je na turnirju na Poljskem, da se bo v tej vlogi znašel več kot odlično.
Prihaja obetavni Gruzijec
Ljubljančanom naj bi se v prihodnjih dneh pridružil tudi gruzijski center Giorgi Šermadini. Enaindvajsetletnik je eden največjih talentov evropske košarke in bo zmajem še kako prav prišel v igri pod obema obročema. Šermadini v višino meri kar 216 centimetrov, dobro pa se znajde tako v obrambi kot napadu. Trikrat je bil najboljši igralec gruzijske lige, že pri 17 letih je imel povprečje prek 28 točk. Šermadini je leta 2008 iz domače lige odšel k Panathinaikosu, kjer pa se ni naigral.

Kako ste videli turnir na Poljskem, kjer ste osvojili drugo mesto?
Kot ekipa smo dobro igrali. Finalno tekmo smo praktično že imeli dobljeno. Vendar smo na koncu zgrešili nekaj prostih metov in izgubili nekaj skokov v napadu, kar je odločilo zmagovalca, čeprav smo bili enakovredni Sieni, tako da se vidi napredek. Z nekaterimi novimi igralci imamo sedaj solidno ekipo. Upam pa, da bomo v prihodnjih dneh dobili še dva igralca, tako da bo vse skupaj izgledalo še boljše.

V soboto vas v ligi NLB že čaka prva tekma v Stožicah, pomerili se boste z Igokeo. Kako potekajo priprave?

Danes (ponedeljek, op. p.) smo se komaj vrnili domov, tako da imamo jutri zjutraj prvi trening. Ta teden se bomo zagotovo uigravali in pripravljali na tekmo z Igokeo. Mislim pa, da vse kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev, saj je Olimpija še vedno Olimpija in je na vsaki domači tekmi v ligi NLB še vedno favorit. Moramo iti na zmago, vse razen zmage bo tako katastrofa.

Torej vas ne skrbijo morebitne težave zaradi registracije novih igralcev?
S tem nisem na tekočem, razen tistega, kar sem prebral iz časopisov. Upam, da bodo to hitro rešili. Verjamem, da ima direktor Rajgelj vse pod kontrolo, tako da upam na najboljše in se nadejam, da ne bo nikakršnih zapletov.

Ta teden bo verjetno še prišel kakšen nov igralec, saj jih potrebujete za ligo NLB, kjer mora biti registriranih vsaj deset igralcev …
Ja, tu je Dino Murič, ki naj bi že podpisal pogodbo, a ni odpotoval z nami na Poljsko. Verjetno bo podpisal še kakšen tuji košarkar. Upam, da se bo to zgodilo čim hitreje, da se bomo potem v miru pripravljali in se uigrali do začetka Evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.