Šport > Košarka
2471 ogledov

MVP lige NBA zavrnil evropsko velesilo, igral bo za ...

Joel Embiid Profimedia
Najkoristnejši košarkar pretekle sezone v ligi NBA Joel Embiid se je odločil glede svoje reprezentančne prihodnosti.

Zvezdnik Philadelphie 76-ers Joel Embiid je naslednji od zvezdnikov košarkarske lige NBA, ki bo naslednje poletje sodeloval z reprezentanco ZDA na olimpijske turnirju v Parizu. S tem se je dokončno odpovedal igranju za Francijo.

Devetindvajsetletni Embiid ima namreč tri potne liste; kamerunskega, saj se je tam rodil, francoskega in ameriškega. Pred dnevi je na druženju z novinarji ob začetku priprav na novo NBA sezono dejal, da je razpet med tremi reprezentancami.

Po svetovnem prvenstvu v Aziji se je sestal tudi z vodstvom francoske košarkarske zveze, ki mu je postavila rok 10. oktober za odločitev o igranju za francosko reprezentanco. Toda kot poročaja številni ameriški mediji, se je Embiid že odločil.

Ameriška televizijska mreža ESPN je sporočila, da se je Embiid danes sestal z direktorjem ameriške reprezentance Grantom Hillom in mu sporočil odločitev, da je pripravljen igrati za ZDA na OI 2024.

LeBron Durant Seznam vse daljši Šport Američani si ližejo rane in že kujejo maščevanje

"Za ameriško košarko je zelo vznemirljivo, da želi Joel Embiid zastopati Združene države," je v izjavi sporočil direktor Hill. "Z Joelom sva se veliko pogovarjala o njegovih ciljih in zelo se veselim nadaljevanja tega dialoga, zdaj ko vem, da želi na naslednjih olimpijskih igrah v Parizu igrati za ZDA. Veselim se proceas izgradnje reprezentance v prihajajočih mesecih," je dodal Hill.

V preteklih dneh in tednih so željo po nastopu na olimpijskih igrah izrazili tudi nekateri drugi glavni zvezdniki lige NBA, kot so LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Kawhi Leonard, Bam Adebayo, Jayson Tatum, Devin Booker, Jaylen Brown, Draymond Green, Donovan Mitchell in Paul George.

Z Embiidom bo ameriška izbrana vrsta močnejša še za najboljšega košarkarja (MVP) NBA sezone 2022/2023.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.