Šport > Košarka
10 ogledov

Na EP brez Vidmarja

Gasper Vidmar Žurnal24 main
Gašper Vidmar je dokončno odpadel s seznama slovenske košarkarske reprezentance za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi.

Nekaj dni pred zborom moške članske reprezentance, ki bo priprave začela 10. julija, je postalo jasno, da na evropskem prvenstvu letos ne bomo gledali Gašperja Vidmarja, ki zaradi hude poškodbe še ne more zaigrati.

Član Fenerbahčeja Ülkerja si je 14. novembra na tekmi Fenerbahče Ülker : Medical Park strgal križne kolenske vezi, zaradi česar do danes še ni mogel stopiti na parket. Z reprezentančnim selektorjem Božidarjem Maljkovićem in direktorjem Matejem Avanzom se je o tem pogovarjal že večkrat, skupna ocena vseh pa je bila, da je bolje, da Vidmar poškodbo pozdravi do konca in ne tvega hujših posledic, ki bi se lahko zgodile s prehitro vrnitvijo na parket.

Prihaja še Dino Murić

Je pa selektor za prvi teden priprav namesto Sama Udriha dodatno vpoklical Dina Murića, v tej sezoni prav tako težje poškodovanega igralca Uniona Olimpije, ki si je na tekmi proti Maccabiju (17. 2. 2011) pretrgal kolensko kolateralno vez, zaradi česar je izpustil preostanek sezone, obenem pa tudi izbirne treninge moške članske reprezentance. Selektor ga bo tako dodatno preizkusil v Kranjski Gori, medtem ko se bo Samo izbrani vrsti pridružil na Ptuju, saj mu je štab reprezentance dovolil, da se udeleži poroke svojega brata, Bena Udriha, s katere se bo vrnil 18. julija.

"Pred dnevi sem v Nemčiji opravil zadnji pregled poškodovanega kolena, ki je pokazal, da je to še nekoliko zatečeno. Posvetoval sem se s klubskimi in reprezentančnimi zdravniki ter tudi s selektorjem Božidarjem Maljkovićem in direktorjem članskih reprezentanc Matejem Avanzom, skupno mnenje vseh pa je bilo, da je bolje, da ne tvegam in na tem evropskem prvenstvu ne zaigram. Lahko sicer treniram brez kontakta, kaj več pa trenutno še ne, saj bi lahko bila velika verjetnost nove poškodbe. Zdaj me čaka dokončna rehabilitacija in treningi z osebnim trenerjem čez poletje, potem pa se bom vrnil v klub in, upajmo, začel igrati normalno. Resnično mi je žal, da ne morem pomagati izbrani vrsti na letošnjem EP v Litvi, želim pa vsem članom reprezentance veliko sreče in dobro uvrstitev!" je ob odpovedi dejal Vidmar, selektor Maljković pa je pripomnil: "Gašperju Vidmarju je nastop v reprezentanci onemogočila nesrečna poškodba, ki se je zgodila že novembra, a je bila tako huda, da je ni uspel sanirati, oziroma od takrat sploh ni odigral niti ene tekme. Z njim sem govoril že v Istanbulu, ko sva ga obiskala z direktorjem članskih reprezentanc Matejem Avanzom, in v igralčevih očeh sem videl, da ima res izjemno željo po nastopu v dresu izbrane vrste. Gre za košarkarja, ki ima simpatije vseh reprezentantov, saj so me vsi, od prvega do zadnjega, spraševali po njegovem zdravju in upali, da bo lahko zaigral. Težjo poškodbo je imel tudi Dino Murić, ki se zaradi nje ni mogel udeležiti izbirnih treningov, zato zdaj želimo videti, kakšno je njegovo stanje, za ta korak pa smo se odločili, ker smo Samu Udrihu v štabu dovolili, da prisostvuje na bratovi poroki in se nam priključi na Ptuju."

"Gašperju Vidmarju sva s selektorjem Božidarjem Maljkovićem že ob obisku Istanbula marca dejala, naj po poškodbi križnih vezi ne hiti in naj se reprezentanci v letošnji akciji priključi le, če bo povsem zdrav. Ker so dodatne preiskave, ki jih je opravil v Nemčiji, pokazale, da bi bilo tveganje preveliko, smo se skupaj tudi z našo zdravniško službo odločili, da je bolje, da Gašper EuroBasket 2011 izpusti. V naslednjih desetih letih, kolikor bomo nanj še lahko računali, ga bomo namreč še kako potrebovali. V štabu slovenske moške članske reprezentance pa smo se sicer odločili, da bomo zavoljo bratove poroke odmor podaljšali tudi Samu Udrihu, ki iz ZDA prihaja 18. julija, kot dodatnega igralca za prvi teden priprav pa smo vpoklicali Dina Murića, ki se aprila in maja zavoljo poškodbe kolena ni mogel udeležiti izbirnih treningov. Tako ga bo Maljković zdaj lahko dodobra ocenil, mi bomo dobili igralca več za treninge, Dino pa bo lahko kakovostno vadil tudi z reprezentanco," je nekaj besed aktualnemu dogajanju v slovenski izbrani vrsti namenil še direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Komentarjev 1
  • magic12 11:48 06.julij 2011.

    joj škoda! Gašper je res eden boljših, zna poskrbeti za vzdušje na parketu in zunaj njega! ampak bolje je da ne tvega, naj se pozdravi, verjetno se pa sam žre zaradi tega.