Šport > Košarka
0 ogledov

Na EP je realen cilj boj za kolajne

becirovic_dmj_spo_111207_main Žurnal24 main
"Bila bi izjemna čast, če bi vodil državno reprezentanco," pred sobotnim žrebom za EP pravi Memi Bečirovič, ki mu ne uide niti ena tekma prestižne Evrolige.
 

Preberite še

Pred sobotnim žrebom za EP

Ste kandidat za novega selektorja. Kako potekajo pogovori?
Kolikor vem so bili opravljeni pogovori z vsemi kandidati. Tudi z mano. Vsa stvar je še na začetku in kaj več vam ne morem povedati. Bi bil pa zelo zadovoljen, če bi bil izbran. Sem Slovenec in za vsakega slovenskega trenerja bi bila izjemna čast, če bi vodil državno reprezentanco. Čast in obveza.

 
 

Sem Slovenec in za vsakega slovenskega trenerja bi bila izjemna čast, če bi vodil državno reprezentanco.

Memi Bečirovič

 
Kdaj bo znan novi selektor?
O rokih in podobnih stvareh se nismo pogovarjali. Zaenkrat smo opravili samo informativni razgovor. To je pač odločitev Košarkarske zveze Slovenije. Vodilni možje zveze se bodo odločili, kdaj je pravi čas za izbiro selektorja.

V soboto bo opravljen žreb za EP. Koga bi si bolj želeli za tekmeca Slovenije?
Ne vem. O tem še nisem veliko razmišljal. Imam pač veliko dela v svojem klubu, izbrani vrsti pa se nisem toliko posvečal. Seveda pa bi se to takoj spremenilo, če bi bil izbran na mesto selektorja. Zaenkrat vam kaj pametnega ne morem povedati.

Meni, da se lahko Slovenija na Poljskem vmeša v boj za sam vrh. Z njim na klopi? © Dejan Mijović

 
V zadnjih letih za Slovenijo niso igrali vsi najboljši. Bo naslednje leto drugače?
Verjamem, da bo. Verjetno tudi na Poljskem ne bodo zaigrali vsi najboljši, vendar pa pričakujem, da bo bolje kot doslej. Ne glede na to, kdo bo selektor, menim, da je za kaj takega pravi čas. Vsi igralci so že dovolj zreli, da se zavedajo svoje kakovosti in da igranje v reprezentanci ni enako nastopanju za klub. Obstajati mora dobro vzdušje in vsak mora sprejeti vlogo, ki mu je namenjena. Ta bo drugačna kot v klubu, saj se bo zbralo 12 res odličnih košarkarjev. V reprezentanci se ne igra zaradi kakršnihkoli sebičnih namenov.

Kako visoko lahko seže slovenska izbrana vrsta?
Če bi se zbralo vsaj 80 odstotkov najboljših igralcev, je realen cilj vsekakor tudi borba za kolajne. Tako bi bilo tudi treba postaviti cilje, saj po kakovosti pač sodimo v vrh evropske košarke. Tega bi se morali zavedati tudi strokovni štab in igralci.

 
 

Če bi se zbralo vsaj 80 odstotkov najboljših igralcev, je realen cilj vsekakor tudi borba za kolajne.

Memi Bečirovič

 
Kako pa ste zadovoljni s službo v Ukrajini?
Sem kar zadovoljen. Po petih kolih je Azovmaš še neporažen, je pa res, da se pojavljajo tudi nekatere težave. Predvsem imamo kar nekaj poškodb, zaradi svetovne finančne krize pa ima nekaj problemov tudi naš glavni pokrovitelj in lastnik kluba. To se odraža tudi na ekipi. Bomo videli, kako bo vse skupaj potekalo naprej. Če ne bo denarja, se bodo namreč kaj kmalu pojavile še večje težave.

Verjetno spremljate tudi Evroligo. Še zlasti Union Olimpijo in zaradi sina Sanija tudi rimsko Lottomatico ...
Seveda spremljam. Pravzaprav sem pozoren na vse reči, ki se dogajajo v Evroligi. Takšna je pač moja služba. Ogledam si skoraj vse tekme v tem tekmovanju. Oborožen sem namreč z vsemi možnimi satelitskimi programi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.