Šport > Košarka
0 ogledov

Na EP ni slabih reprezentanc

Uroša Slokarja (desno) bodoči nasprotniki na EP prihodnje leto na Poljske še ne Žurnal24 main
Slovenski košarkarji bodo kmalu spoznali svoje nasprotnike na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Uroš Slokar se z njimi ne obremenjuje, poudarja pa, da bodo vsi močni.

V soboto bodo v Varšavi opravili žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bo od 7. do 20. septembra prihodnje leto gostila Poljska. Slovenci so v drugem bobnu skupaj s Hrvati, Turki in Nemci, od najboljših evropskih reprezentanc pa so njihovi možni tekmeci Rusi, Španci, Litovci in Grki.

Žreb ni pomemben
“Vse ekipe so močne, ne samo te iz prvega bobna. Tudi v preostalih dveh so zelo neugodne izbrane vrste. Zato mi je pravzaprav vseeno, kdo bo naš nasprotnik. Je pa tudi še kar nekaj časa do prvenstva in se ne ve, v kakšnih postavah bodo te reprezentance sploh nastopile," je povedal slovenski reprezentant Uroš Slokar. V tretjem bobnu so Srbija, organizatorka prvenstva Poljska, Makedonija in Latvija, v četrtem pa Velika Britanija, Izrael in Bolgarija. Zadnji udeleženec tekmovanja bo znan šele avgusta prihodnje leto, ko bo zadnji vlak poskušalo ujeti sedem reprezentanc, med njimi tudi Italija in Francija. Košarkarja italijanskega Fortituda iz Bologne bolj kot morebitni tekmeci zanima izbor selektorja: “Od tega, kdo bo izbran, je odvisna tudi sestava ekipe. Verjamem, da bodo na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) izbrali najboljšega kandidata, ki bo na reprezentanco tudi pozitivno vplival. Tako kot do zdaj Aleš Pipan.”


Aleš Pipan je poskrbel za najboljša rezultata slovenske reprezentance na EP. © AFP

 
Pod Pipanovim vodstvom je slovenska reprezentanca na zadnjih dveh prvenstvih osvojila šesto (Srbija 2005) in sedmo mesto (Španija 2007). To sta najboljša dosežka Slovenije na velikih tekmovanjih, zdajšnji trener Zlatoroga pa je imel v zadnjih letih kar nekaj težav pri izboru igralcev. Po svetovnem prvenstvu na Japonskem (2006) so se nekateri najboljši slovenski košarkarji odpovedali nastopu za reprezentanco. Bo tokrat drugače? “Ne vem. To je bolj ali manj odločitev vsakega posameznika. Prepričan sem, da se bodo na KZS potrudili in se pogovorili z vsemi kandidati ter ugotovili, kakšne so njihove osebne želje. Po teh pogovorih se bo marsikdo lažje odločil," meni Slokar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.