Šport > Košarka
12 ogledov

Na EP po novem 24 ekip

Fiba bo v prihodnje na EP povabila več reprezentanc. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Izvršni odbor Fiba Europe je odločil, da bo na evropskih prvenstvih od leta 2013 nastopalo 24 izbranih vrst. Na EP v Litvi (2011) se bo za lovoriko najboljšega v Evropi še vedno potegovalo 16 reprezentanc.

"Košarka se je precej razvila in število držav, ki se lahko pohvalijo s kakovostnimi ekipami, je naraslo. Menimo, da je pravi čas za razširitev prvenstva," je dejal predsednik zveze Fiba Europe Olafur Rafnsson, generalni sekretar Nar Zanolin pa dodal: "Povečanje števila reprezentanc bo prineslo še večji napredek tega športa. Košarkarji si želijo tekmovanj na najvišji ravni."

Prvenstva se bo v prihodnje lahko po novem udeležilo 14 košarkarjev iz ene države, selektor pa bo uro pred tekmo moral sporočiti imena dvanajsterice, ki bo na dvoboju tudi zaigrala. Povečanje števila prijavljenih košarkarjev je bilo načrtovano že za EP na Poljskem, a so ga nato priklicali zaradi recesije.   
 
Za EP 2013 je zanimanje pokazala tudi Slovenija, čas za uradno prijavo pa je do 31. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.