Šport > Košarka
6 ogledov

Na Finsko ali v Izrael?

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenski košarkarji bodo v torek popoldan izvedeli za tekmece ter kraj igranja predtekmovanja na jubilejnem 40. evropskem prvenstvu. Na žrebu bo štiriindvajset reprezentanc, možni prizorišči za Slovenijo pa sta le Helsinki in Tel Aviv.

Fiba Europe je Slovenijo na podlagi rezultatov na zadnjem evropskem prvenstvu uvrstila v četrti kakovostni razred, v katerem so še Gruzija, Rusija in Madžarska. Čeprav bo prvenstvo enako kot 2015 potekalo v štirih državah, pa sta dve ob teh ekip povabljeni s strani gostiteljev predtekmovalnih skupin. Madžari bodo prvi del igrali v Cluju v Romuniji, Rusijo pa so si zaželeli Turki. Sloveniji tako preostaneta le, kar se za slovenske navijače tiče, finančno najmanj ugodni prizorišči, Izrael oz. Finska.

Na žrebu, katerega se bodo s strani Slovenije udeležili predsednik KZS Matej Erjavec, generalni sekretar Rašo Nesterović in direktor reprezentance Matjaž Smodiš, bodo 24 reprezentanc razdelili v štiri skupine s po šestimi ekipami.

V prvem kakovostnem bobnu so Španija, Litva, Francija in Srbija, v drugem so Grčija, Italija, Češka in Latvija, v tretjem Hrvaška, Izrael, Turčija in Finska, v zadnjih dveh pa Nemčija, Belgija, Poljska in Črna gora ter Islandija, Velika Britanija, Ukrajina in Romunija.

Pred žrebom, ki se bo začel ob 16. uri, je še jasno, da so Finci v goste povabila Islandijo, Izrael pa Litvo.

Evropsko prvenstvo - zaključni del bo potekal v Istanbulu - se bo začelo 31. avgusta in končalo 17. septembra 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.