Šport > Košarka
29 ogledov

Na Kongresnem trgu hišice za 7.000 evrov

žreb ep 2013 eurobasket žoga Saša Despot
Turizem Ljubljana želi v času evropskega prvenstva v košarki oddati v najem sedem velikih gostinskih hišic na Kongresnem trgu.

Oddajajo jih za obdobje od 3. do 22. septembra, cena najema ene hišice pa je 7.000 evrov brez DDV, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL)Gostinci bodo v hiškah hrano in pijačo lahko prodajali od 10. ure do enih zjutraj, zadnja dva dneva prvenstva, 21. in 22. septembra, pa do pete ure zjutraj.

V javnem pozivu je določeno, da bodo v gostinskih hišicah lahko prodajali ozko izbrano gostinsko ponudbo s poudarkom na slovenskih in lokalnih specialitetah. Osvežilne pijače, vino in pivo bodo lahko točili le v tipizirane povratne kozarce proti plačilu kavcije, ki jih bo zagotovil javni zavod Šport Ljubljana.

Odloča komisija

Gostinci morajo vloge za najem hišic oddati do 7. avgusta, vlogi pa morajo priložiti tudi cenik predvidene gostinske ponudbe z blagovnimi znamkami piva, osvežilnih pijač in prehrambenih izdelkov, ki jih bodo prodajali. Kdo bo lahko najel hišice, bo odločila komisija za oddajo gostinskih hišic, v primeru enake ponudbe pa bodo imeli prednost pri izbiri ponudniki, ki bodo imeli za dobavitelje pokrovitelje prvenstva, še piše na spletni strani MOL.

Cena najema v času prvenstva je nekoliko nižja od cene, ki so jo morali plačati gostinci, ki so hišico na Kongresnem trgu najeli decembra. Takrat so morali za najem v najem v času božično-novoletnega sejma plačati 12.000 evrov brez DDV, vendar pa so imeli hišico v najemu dlje, in sicer od 3. decembra do 1. januarja. Plačati so morali tudi stroške priklopa in pavšalno porabo električne energije v višini 1500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.