Šport > Košarka
91 ogledov

Na KZS uspeli z naturalizacijo

Shante Evans twitter KZS
Petindvajsetletna ameriška košarkarica Shante Marie Evans bo lahko na letošnjem EP in tudi v prihodnjih reprezentančnih akcijah nosila dres s slovensko zastavo.

Pristojno ministrstvo je sprejelo sklep, s katerim Shante Evans prejme slovensko državljanstvo in zaigra v dresu slovenske reprezentance, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Evansova je v sezoni 2016/2017 blestela v dresu celjskega prvoligaša, s katerim je osvojila dvojno slovensko krono ter naslov prvakinje mednarodne lige Waba. V Philadelphii rojena 186 centimetrov visoka košarkarica je postala MVP sezone in finala slovenskega državnega prvenstva. Pred prihodom v Celje je Evansova igrala v Bolgariji in Romuniji.

Shante Evans se s slovensko reprezentanco od 12. maja naprej pripravlja na premierni nastop na evropskem prvenstvu. Doslej je nastopila na treh pripravljalnih tekmah in v povprečju dosegla sedem točk.

"Priznati moram, da sem navdušena. Pridobivanje slovenskega državljanstva je bil dolgotrajen proces, kljub temu pa lahko sedaj uradno rečem, da sem Slovenka. Življenje v tej državi je odlično in ljudje, ki sem jih spoznala, so izredno prijazni. Ponosna sem, da bom lahko nosila dres slovenske reprezentance," je ob novici o državljanstvu povedala košarkarica, ki jo že danes ob 18. uri čaka nov nastop za izbrano vrsto, ko bo v Celju gostovala Hrvaška.

"Iskreno se zahvaljujemo vladi Republike Slovenije, pristojnemu ministrstvu in vsem ostalim, ki so pripomogli, da je Shante Evans prejela slovensko državljanstvo. Verjamemo, da je to pomemben korak za slovensko žensko košarko pred premiernim nastopom na evropskem prvenstvu," pa se je za okrepitev izbrane vrste pristojnim službam zahvalil generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.