Šport > Košarka
29 ogledov

Na Ljubljanski grad po karto za Alcatraz

Alcatraz vabi! Žurnal24 main
Dvorišče Ljubljanskega gradu bo v nedeljo prizorišče košarkarskega turnirja za naziv slovenskega "kralja skale". Na turnirju Red Bull King Of The Rock se bo pomerilo 32 najboljših v igri ena na ena.

Red Bull King Of The Rock je serija košarkarskih turnirjev v najbolj surovi obliki košarkarske igre - ena na ena, s finalom v slavnem ameriškem zaporu na otoku Alcatraz, znanem tudi kot The Rock.

Prvič se je serija zgodila lani, a je potovala le po ZDA, letos pa se je "skalna vročica" preselila tudi čez lužo in kvalifikacije se dogajajo v več državah po svetu. V Slovenijo je najprej prineslo predizbore v Kranju in Novem mestu, na slovenski finale, ki se bo zgodil to nedeljo, pa so se igralci lahko uvrstili tudi prek sistema tekmovanj za državno prvenstvo v Samsung ulični košarki.

Nedeljski turnir bo potekal v slogu cele svetovne serije. Ne bo se namreč dogajal na običajnem igrišču, ampak na dvorišču Ljubljanskega gradu, kjer do zdaj košarke nismo bili vajeni. Na njem se bo pomerilo 32 kandidatov za slovenskega predstavnika "v zaporu", najboljši pa bo v ZDA odpotoval na stroške organizatorjev.

Foto: Zmagovalec tekmovanja bo odpotoval v ZDA v San Francisco, kjer bo našo državo zastopal na velikem finalnem turnirju, ki ga bo gostil najslavnejši zapor na svetu Alcatraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.