Šport > Košarka
12 ogledov

Na obisku pri svojih

Goran Dragič: "Naredil bom vse, da pripomorem k zmagi Olimpije." Žurnal24 main
Goran Dragič prav gotovo z nestrpnostjo pričakuje četrtkov obračun Evrolige v Vitorii. Ljubljančana je namreč Tau Ceramica poslala na kaljenje v Union Olimpijo, s katerim bo poskušal presenetiti v Španiji.
Kaj pričakujete od tekme proti Tau Ceramici?
Na prvi tekmi pod novim trenerjem se nismo najbolj izkazali. Upam, da bomo tokrat to popravili. V Vitorio se ne gremo predat. Vemo, da so zelo kvalitetna ekipa, ki ima tudi izjemne posameznike. Bo izjemno težko. Dogovorili smo se, kako bomo igrali proti njim, zdaj pa to le še pilimo.

Igrali boste proti izjemni zunanji liniji, ki jo sestavljajo Prigioni, Rakočević in Planinić ...
O tej zunanji liniji ni treba izgubljati besed. Je ena najmočnejših v Evropi. Mi branilci bomo morali zelo garati v obrambi, poskušali pa bomo predvsem zaustaviti njihovega najnevarnejšega igralca. To je Igor Rakočević. Na prvi tekmi nas je popolnoma uničil. Želim si, da se ne bi ponovila zgodba iz nekaterih tekem, kjer smo zaustavili najnevarnejšega strelca, razigral pa se je kdo drug. V obrambi bomo morali zaigrati kot ekipa.

Dragič je zaradi poškodbe in menjave trenerja začasno izgubil mesto v prvi peterki. © Saša Despot

 
Nastopili boste pravzaprav proti svoji ekipi? Kakšni so občutki?
V Vitorii sem bil le en mesec, vendar res poznam vse. Bilo je zelo lepo. Tudi ko sem gostoval z Murcio, so me domači navijači lepo sprejeli. Vendar to sezono nisem njihov igralec in naredil bom vse, da pripomorem k zmagi Olimpije. Tam ne bom nastopal s kakšnimi posebnimi čustvi. Dal bom vse od sebe za našo zmago.

 

Goran Dragič v letošnji Evroligi

Minutaža: dobrih 27 minut
Točke: 10,9
Podaje: 2,8
Skoki: 2,9
Ukradene žoge: 1,4

Obstajajo kakšni stiki s trenerjem Nevenom Spahijo?
Stiki bodo najverjetneje prišli na vrsto šele po prihodu v Vitorio. Dogovorili smo se, da v tej sezoni nimam toliko kontaktov s Tau Ceramico in da me pustijo, da v miru igram in se sprostim. To mi ustreza. Ne čutim nobenega pritiska.

Kako ste se navadili na delo z novim trenerjem Aleksandrom Džikićem?
Sprememb je precej, v enem tednu pa se ne da narediti veliko. Smo na dobri poti. Treniramo več, tudi individualno. Menim, da smo že proti Hemofarmu prikazali določen napredek. Treba je veliko trenirati, igra pa bo že prišla. Igralci se moramo navaditi na nov način igre.

Goran Dragič (pri pokrivanju Pabla Prigionija) je na prvi tekmi s Tau Ceramico dosegel 10 točk. © Action Images

 
Je bila neuigranost vzrok za poraz proti Žalgirisu?
Seveda se je poznalo, vendar to ni razlog za naš poraz. Izgubili smo, ker smo nasprotnikom dovolili, da so dosegali lahke koše iz protinapadov. Vzrok našega poraza je bila slaba obramba.

Kaj meniš o novem trenerju?
Veselim se dela z njim. Dogovorila sva se že, da bom imel tudi individualni trening. To mi zelo ugaja. Veselim se tega dela, saj je najpomembneje, da napredujem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.