Šport > Košarka
82 ogledov

Na operacijo mora tudi Teja Oblak

Teja Oblak Slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija KZS/Aljaž Močnik
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca to poletje nima sreče, saj se je v sredo na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013 proti Litvi poškodovala še tretja nosilka igre. Tako kot Tjaša Gortnar in Eva Komplet si je tudi Teja Oblak hudo poškodovala koleno.

Mlada slovenska branilka bo morala na operacijo, ki bo predvidoma v ponedeljek. Škofjeločanka je takoj po vrnitvi v domovino opravila pregled z magnetno resonanco v izolski bolnišnici, pregledal pa jo je tudi zdravnik Marko Macura, ki je ugotovil, da si je Oblakova - tako kot njeni soigralki Gortnarjeva in Kompletova - strgala prednjo križno vez levega kolena. Poleg tega si je tokrat v desnem kolenu natrgala še bočno vez. Okrevanje po takšni poškodbi predvidoma traja sedem mesecev, je pojasnil Macura.

"V reprezentanci to poletje res nimamo sreče s poškodbami. Med poškodovani sem se znašla tudi sama, kar je v tem trenutku zelo neprijetno, vendar kot pravijo, sama sem podobno izkušnjo doživela že pred štirimi leti, ko se ti zgodi kaj takega, lahko potem postaneš le še močnejši in boljši kot si zdaj. Tudi sama stremim k temu. Vseeno upam, da bo na koncu vse tako kot mora biti. Zelo si želim, da bi se naša reprezentanca uvrstila na evropsko prvenstvo in da bi to reprezentančno akcijo vseh preostalih 12 igralk končalo brez poškodb. Punce moje, na teh dveh tekmah dajte vse od sebe! Zahvalila bi se Košarkarski zvezi Slovenije, še posebej Mateju Avanzu, strokovnemu štabu in seveda soigralkam za vso podporo, ki mi jo nudijo," je povedala Teja Oblak.

''Smola, ki se nas kljub izjemnemu vzdušju in dejstvu, da smo vsi, od igralk, strokovnega štaba, zdravstvene službe in vseh na KZS, v projekt kvalifikacij za ženski EuroBasket 2013 vložili do zadnjega atoma energije, želje in volje, je prav neverjetna. Tretja huda poškodba ene od ključnih igralk nas je šokirala, saj je šlo že tretjo strgano prednjo križno vez v 15 dneh. Teja Oblak je, kot poprej tudi Tjaša Gortnar in Eva Komplet, izjemno stresno situacijo sprejela z neverjetno pozitivno energijo, tudi vsa ostala dekleta se skupaj s poškodovano trojico še naprej z neverjetno odločnostjo borijo proti nič kaj prijetni situaciji, v kateri smo se znašli. V športu velja pravilo, da ti ob poštenem in kakovostnem delu vselej vrne sleherno reč, ki ti jo je vzel, in iskreno upam, da se bo tako zgodilo tudi pri projektu ženske članske reprezentance, v katerega smo vsi vložili toliko, da bo tudi zadoščenje prej ko slej tukaj," pa je povedal Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc.

Slovenijo sicer drevi na Nizozemskem (19.30) čaka tekma osmega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.