Šport > Košarka
5131 ogledov

Na pripravah ugasnilo življenje obetavnega košarkarja

Wilson žoga NBA Reševalni pas/Twitter
V tragičnih okoliščinah je ugasnilo življenje obetavnega 17-letnega francoskega košarkarja.

Na jugu Francije v bližini mesta Canet-en-Roussillon, kjer se je z ekipo mudil na pripravah pred novo sezono, se je utopil 17-letni francoski košarkar Issa Toure.

Po izginotju najstnika, člana francoske ekipe J.A. Vichy-Clermont Metropole U18, je stekla obširna reševalna akcija, v kateri so pristojnim službam na pomoč priskočili potapljači in letalo za nadzor pomorskega prometa.

Po manj kot uri iskanja so iz vode potegnili njegove posmrtne ostanke. Natančne okoliščine tragedije še niso znane.

"Vsi smo v šoku," je za La Montage povedal predsednik kluba Yann Le Diouris. "Celotna ekipa je zelo pretresena. To je grozno. Z mislimi smo pri njegovi družini," je dodal.

Košarkarska organizacija je sprožila tudi kampanjo za zbiranje prostovoljnih denarnih prispevkov, v samo nekaj urah pa so zbrali več kot 1000 evrov.

"Vsi igralci, strokovno osebje, drugi sodelavci in prostovoljci izrekamo najgloblje sožalje njegovi družini. Issa je bil mlad in ambiciozen fant, vedno nasmejan in priljubljen tako med soigralci kot med drugimi člani našega kluba. Poklonili se mu bomo na začetku sezone," so sporočili iz francoske ekipe.

Toure je v lanski klubski sezoni beležil povprečje 10,1 točke na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.