Šport > Košarka
0 ogledov

Na vrsti so Kanadčani

dragic_kosarka_slovenija_reuters Žurnal24 main
Slovenija je na prvi tekmi v Atenah za 12 točk ugnala Južno Korejo, do zmage pa je prišla nekoliko težje od pričakovanega. V torek jo proti reprezentanci Kanade čaka težja naloga.
 

Preberite še ...

Slovenci proti Korejcem preživeli

Pomembna je zmaga
Še v zadnji četrtini so se namreč korejski košarkarji Slovencem približali le na pet točk zaostanka. Kljub temu so izbranci Aleša Pipana izpolnili osnovni cilj, z zmago na prvi tekmi turnirja pa so si Slovenci praktično že zagotovili uvrstitev v četrtfinale. Pri slovenski izbrani vrsti je tokrat blestel kapetan Radoslav Nesterović (26 točk in 9 skokov), še veliko rezerve pa ima Slovenija pri igri zunanjih igralcev. Ti bodo morali bolje zaigrati že proti Kanadi, ki je na papirju precej boljša od Južne Koreje. Vso stvar bo še otežila poškodba Sanija Bečirovića , ki je zaradi bolečin drugi polčas tekme proti Južni Koreji presedel na klopi. "Upam, da poškodba prepone ni resnejša in da bom lahko zaigral že proti Kanadi," je povedal Bečirović.


Radoslava Nesterovića proti Kanadi čaka težko delo. © Reuters

 
Kanadčani bodo nevarni
Pri javorjevih listih imajo zelo homogeno reprezentanco, na pripravljalnih tekmah pa je proti njim klonila tudi izbrana vrsta Nemčije. Pod košem kraljujeta centra iz lige NBA Samuel Dalembert (Philadelphia) in Joel Anthony (Miami), kot strelca pa sta zelo nevarna Carl English (Gran Canaria) in Rowan Barrett (Chalon). Zadnja sta na pripravljalnih tekmah v povprečju dosegala skoraj 13 točk na tekmo. "Kanadčani gojijo hitro košarko in se odločajo za mete z vseh položajev, čeprav nimajo tako izrazitih strelcev za tri točke," pa o drugem tekmecu meni selektor Aleš Pipan. Kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović, ki je s centrom Philadelphie že imel nekaj težkih dvobojev v ameriški profesionalni ligi, pa je dodal: "Dalembert je odličen igralec. Pod obročem je izjemno močan in ga je zelo težko zaustaviti, a nevarnost bo grozila tudi od vseh drugih igralcev kanadske reprezentance." Tekma se bo v olimpijski dvorani OAKA v Atenah začela v torek ob 12. uri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.