Šport > Košarka
2 ogledov

Nachbar: "Napadamo četrtfinale"

Žurnal24 main
Žurnal24 se je pogovarjal z Boštjanom Nachbarjem. Beseda je tekla od pripravljalnih tekem pa do apetitov na prihajajočem SP. "Upam, da ne bo poškodb. V tem primeru verjamem v dober rezultat."

Kaj ste pomislili, ko ste videli seznam 17 imen za SP v Turčiji?
Res je na njem nekaj novih imen, ampak jedro ekipe ostaja enako. Nekaj je bilo odpovedi, vendar je to pri nas že stalnica. To se dogaja tudi v drugih reprezentancah. Tisti soigralci, s katerimi sem govoril in bodo odšli v Turčijo, se mi zdijo zelo motivirani. Upam, da ne bo poškodb. V tem primeru verjamem v dober rezultat.

Kako visoko lahko poseže reprezentanca v Turčiji?
Želim, da bi iz ekipe iztisnili največ, to nam je lani na EP na Poljskem že uspelo. Z eno žogo več, ali sodniško odločitvijo, bi si okoli vratu lahko nadeli kolajno. Tudi tokrat bomo poskušali pokazati čim več. Vsekakor napadamo četrtfinale, to bi moralo biti osnova. Od tam naprej pa se lahko zgodi karkoli.

Se bo pod košem poznala odsotnost Erazma Lorbka in Matjaža Smodiša?
Takšne igralce je težko nadomestiti, a bodo novi košarkarji v izbrani vrsti naredili vse, da zapolnijo te luknje. Tudi Primož Brezec je imel nekoliko slabšo sezono, a verjamem, da še ni rekel zadnje besede v karieri. On bi znal pokrpati vrzel pod košem, v finalu turškega prvenstva pa me je navdušil Gašper Vidmar. Fant je resnično napredoval. Menim, da bo za marsikoga presenečenje tega poletja.

Spremenjen je tudi strokovni štab ...
Lani je vse potekalo vrhunsko in verjamem, da bo tudi tokrat tako. Tudi novi strokovni štab ve, kaj je bil ključ do uspeha, kakšne so bile priprave in kako smo bili pripravljeni na posamezne tekmece. Ne vidim razloga, zakaj bi se to spreminjalo. Zmagovalnega konja se ne menja!

Vsekakor napadamo četrtfinale, to bi moralo biti osnova. Od tam naprej pa se lahko zgodi karkoli.
Boštjan Nachbar
Program pred SP je točno določen. Imeli boste tudi kar 15 pripravljalnih tekem ...
Veseli me, da je vse dobro načrtovano. Glede pripravljalnih tekem pa ... Sam veliko raje odigram kakšno tekmo več, kot pa treniram. Tekma je le tekma. Tokrat je to še pomembneje. Kar nekaj nosilcev nas v tej sezoni ni igralo toliko, kot bi želeli, zato so tekme še toliko pomembnejše. Če igraš z močnejšimi ekipami, lažje vidiš, kje si, in določene reči popraviš pred velikim tekmovanjem. Veseli me, da igramo s Španijo, Litvo, Rusijo, Srbijo, Grčijo ...

V tej sezoni ste igrali v Turčiji. Kakšni so vtisi pred SP?
Kaj lahko povem o Turčiji? Predvsem Istanbul je izjemno mesto, zato sem vesel, da bomo igrali v njem. Turki imajo zelo radi košarko in prepričan sem, da so se dobro pripravili na organizacijo tekmovanja. Z dvoranami, nastanitvijo ne bi smelo biti težav in v primerjavi s Poljsko lani bo vse na nekoliko višjem nivoju. Menim, da tudi navijači ne bodo razočarani, mi pa se bomo potrudili, da jih razveselimo tudi z našimi predstavami. Vabim vse, da "navalijo" na Turčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.