Šport > Košarka
8 ogledov

Nachbar: "Turška liga je divja"

Žurnal24 main
Boštjan Nachbar se je v Turčiji dobro znašel, čeprav: "Je turška liga malo divja." Povsem drugačna, kot je bil vajen v NBA. V pogovoru smo se obregnili tudi ob NBA oziroma krizo njegovega nekdanjega kluba.

V prvem delu intervjuja z Boštjanom Nachbarjem smo izvedeli, da ostaja v Efes Pilsnu, čeprav ga snubi Real Madrid in bi z veseljem zaigral zanje. A hudo mu ni niti v Istanbulu, kjer igra vse več in bolje.

Boštjan, kako ste se sicer znašli v Istanbulu? Je to pravo okolje za življenje in delo?
Je kar dobro. Istanbul je veliko mesto, evropsko mesto, ki se ga sicer ni lahko privaditi. Mesto je lepo. Vreme je toplo. Življenje je dobro. Turška liga pa je malo divja. V zadnjem času je vse več težav z navijači, ki so vse bolj agresivni. Klubi eden za drugim dobivajo kazni s strani lige. To je ta vroč turški teren. Podobno je kot v Grčiji. Povsem drugače kot denimo na Zahodu. Več je temperamenta. A na to sem se hitro privadil. Sam imam raje tekme, kjer so tribune polne vročih navijačev, kot take, kjer je 50 gledalcev, ki petkrat med tekmo zazehajo.

Sam imam raje tekme, kjer so tribune polne vročih navijačev kot pa take, kjer je 50 gledalcev, ki petkrat med tekmo zazehajo.
Boštjan Nachbar
Kako je v vašem klubu oziroma na splošno v turški košarki s financami?
Tu ni težav. Tudi v preteklosti s tem niso imeli težav in tudi letos jih ni. Lahko potrdim, da je Efes Pilsen, kar se tega tiče, eden najbolj urejenih klubov. Nimam nobenih pripomb. Ni bojazni, da bi se ponovila lanska zgodba iz Rusije. Sem povsem miren.

Pustiva Efes Pilsen malce ob strani. Pred dnevi sem na vašem twitterju bral, da ste spremljali uspeh slovenskih nogometašev. To leto je bilo res uspešno za slovenski moštveni šport.
Super. Me zelo veseli, da bomo lahko naslednje leto spremljali dve svetovni prvenstvi – najprej v nogometu in nato še v košarki. Ne vem, koliko je na svetu dvomilijonskih držav, ki se lahko pohvalijo s tem. Dvomim, da je sploh kakšna. Ob takšnem uspehu se čutiš zelo ponosnega. Nogometni uspeh Slovenije je odmeval tudi tu v Turčiji, kjer imajo zelo radi nogomet. Košarka in nogomet sta tu zelo popularna in na vsakem koraku je videti, da ljudje zelo spoštujejo slovenske košarkarje in nogometaše.

Za ekipo, ki ima 0-17, oziroma ki letos ne bo dosegla niti 20 zmag, se igralec, kot je James, najverjetneje ne bo odločil.
Boštjan Nachbar
Moram vas povprašati še za mnenje o vašem nekdanjem klubu iz lige NBA, o New Jersey Netsih. Po 17 tekmah so še brez zmage. Kaj porečete na to?
To je ekipa, ki gre skozi velike spremembe. Močno so znižali proračun, saj so v manjših finančnih težavah. Čaka jih selitev v Brooklyn oziroma nova dvorana. Tako so se odločili, da nekaj let ne bodo veliko investirali v ekipo. To se jim ni najbolje obrestovalo. Klub je tako zelo slabo startal v sezono. Ekipa ni dobro sestavljena. In tako je prišel rezultat 0-17. Ni mi lahko, saj imam pri Netsih še vedno veliko prijateljev. Tudi s trenerjem Lawrenceom Frankom, ki je zdaj izgubil službo, sem bil v dobrih odnosih. Ni mi lahko gledati te situacije. A so v dobrem položaju za prihodnost. Mislim, da bodo v dveh, treh letih ekipa, ki bo lahko najbolj napredovala. Imeli bodo na razpolago veliko denarja in bodo lahko sestavili odlično ekipo. Upam, da jim bo to uspelo. Tvegali so dve, tri sezone, a mislim, da bomo čez dve, tri sezone gledali povsem drugačne Nets in takrat se bo o njih govorilo le o pozitivnih stvareh in ne negativnih.

Mislite, da bo LeBron James zraven?
Težko. Za ekipo, ki ima 0-17, oziroma ki letos ne bo dosegla niti 20 zmag, se igralec, kot je James, najverjetneje ne bo odločil. A tudi brez njega lahko sestavijo odlično ekipo, se poberejo in v nekaj sezonah spet pridejo v končnico. Če mene vprašate, jim bo LeBron ušel skozi prste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.