Šport > Košarka
21 ogledov

Nachbar upa, da bo Olimpija v Top 16

Nachbar je bil s 13 točkami najboljši strelec Turkov. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Boštjan Nachbar je bil v sredo zvečer gotovo najmanj razočaran med razočaranimi. Olimpija je vseeno vsaj malo "njegov" klub, čeprav je v njej prebil le eno sezono kot 17-letni mladec (1997/98).

Gostovanja v Stožicah se je Boštjan Nachbar odkrito veselil. Ne zaman, saj mu je 9000-glava druščina namenila glasen aplavz dobrodošlice, česar niso deležni prav vsi slovenski košarkarji. "Res lepo. Da se po desetih letih vrneš v Ljubljano in doživiš tak sprejem … Resnično sem hvaležen občinstvu. Počutil sem se super," je dejal Boki, ki je zaključek tekme spremljal s klopi zaradi petih osebnih napak, čeprav ni popolnoma prepričan, da ju je zakrivil.

"To je bila tekma za gledalce, s tega vidika sem zelo vesel. Mi ne moremo biti zadovoljni, saj smo v Ljubljano prišli po zmago. Kljub težavam s poškodbami smo bili favoriti. Olimpija pa je s svojo željo in požrtvovalnostjo to znala izkoristiti. Na koncu je pokazala tudi več strpnosti in odigrala za nianso bolje od nas, zato ji čestitam," je še pripomnil Nachbar poudaril, da je bil izjemno motiviran in željan zmage. Dosegel je 11 točk, imel pet skokov, nad njim pa je bilo storjenih kar devet osebnih napak.

Kako pa Dravograjčan ocenjuje Olimpijo? "Težko je dati končno analizo. Prej je treba videti, kako bodo Ljubljančani odigrali v prihodnje. Ni enako odigrati prve tekme doma pred polno dvorano ali šeste, sedme, osme … Res pa je, da ima Olimpija lepo popolnjeno ekipo. Rezerve so še v uigranosti. Upam, da bodo izpolnili cilj vstopa med 16 najboljših ekip. Če pa se bodo za to merili neposredno z nami, jih bomo morali premagati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.