Šport > Košarka
20 ogledov

Nachbar: "Za Slovenijo tudi, če bi jo vodil sosed!"

slovenija zbor 2010 ep litva boštjan nachbar Anže Petkovšek
Litva 2011. Boštjan Nachbar je razočaran nad tem, da ne bo igral na OI v Londonu.

Kako bi ocenili slovenske nastope v Litvi?
Ker malce boli, da bomo imeli naslednje leto prosto. Po tekmi z Litvo sem bil izjemo razočaran. Že od leta 1992, ko sem gledal olimpijske igre, sem si želel biti del tega. Zdaj mi ne bo uspelo. Če pa pogledam malce z bolj pozitivne strani, morda ni niti tako slabo, da bodo igralci in KZS imeli premor. Morda pa je čas, da se vsa reč postavi na drugačne noge. Na KZS sicer delajo super. Vsaj kar se nas igralcev tiče. Morda je to priložnost, da se dobro pripravimo na EP 2013. Verjamem, da bomo takrat zelo dobri.

Kako bi ocenili igro slovenske izbrane vrste?
Borbenosti in želje košarkarjem ne moreš očitati. Slovenija je bila v obrambi, skoku in ukradenih žogah zelo dobra. Tu se pokaže borbenost. Očitno pa je bilo, da je škripalo v napdu. Boljše ekipe so to znale izkoristiti.

Teden dni ste bili na pripravah. Je bilo to čutiti že takrat?
Ne. Meni je bil sistem takrat zelo všeč. Sem bil pa na pripravah prekratek čas, da bi vam lahko povedal, zakaj je prišlo do težav. Trenerji sicer veliko govorijo o obrambi, a na koncu moraš tudi ti kaj zadeti. Bili smo med najslabšimi po točkah na tem turnirju. Roko na srce, tudi nismo imeli veliko odprtih metov.

Je treba narediti kakšno spremembo? Morda pri selektorju.
To je povsem v rokah KZS. Kot aktiven igralec nikoli ne razmišljam o tem. To me ne zanima. Za reprezentanco bi igral, če tudi bi jo vodil tisti sosed, ki je kritiziral Sašo Ožbolta.

Kako prepričati tudi ostale, da pridejo v reprezentanco?
EP v Sloveniji mora biti dovolj velik motiv za vse. Tisti, ki pa se takrat odzval, mu pa nekaj manjka v glavi. V tisti luknji mora biti pomanjkanje motiva. Z vsemi bom govoril, treba je ostati v stiku.

Tudi s Sašo Vujačićem?
Nikogar ni treba prositi. Reprezentanca je reprezentanca. Vsakdo ve, kdaj je vpoklican. Tudi, če ne gleda televizije. Da je treba nekoga prositi, se mi že od nekdaj zdi smešno. Nimam pa nobene zamere do nikogar. Vsakdo se mora odločiti, če se počuti dovolj Slovenca. O teh, ki jih ni, bi se moralo manj govoriti. To ni pošteno do tistih, ki krvavijo in se borijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.