Šport > Košarka
8 ogledov

Nachbarja se vsekakor ne bi branil

slovenija zbor 2010 ep litva boštjan nachbar Anže Petkovšek
Union Olimpija bo v sredo v 4. kolu Evrolige v Stožicah gostila Galatasaray. Trener zmajev Sašo Filipovski je moral na novinarski konferenci pred srečanjem odgovarjati tudi na vprašanja, povezana z morebitnim prihodom Boštjana Nachbarja.

"To zadevo težko komentiram. Boštjan Nachbar je v ZDA. Kot trener se ga vsekakor ne bi branil; želja je. Stiki so vseskozi z vsemi igralci, tudi z Jako Lakovičem in Rašem Nesterovićem so bili. Težko komentiram vso reč, zadeva v NBA še ni jasna," je o morebitnem prihodu odličnega slovenskega reprezentanta dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski. Zmaji imajo sicer po poškodbah Gorana Jagodnika in Damirja Markote ter neuspelem iskanju visokega branilca precej tanko klop.

V čakanju odločitve v NBA

Boštjan Nachbar se že nekaj časa pripravlja na sezono v ligi NBA. Ta je zaradi lockouta še vedno vprašljiva, več o njenem poteku pa bo znanega po sredinih pogajanjih med lastniki klubov in sindikatom igralcev. A vprašanje je, ali si kljub novim odpovedim tekem čez lužo zmaji Dravograjčana sploh lahko privoščijo. "Vsak trener želi imeti čim več odličnih igralcev, vendar je položaj tak, da je treba upoštevati vodstvo kluba. Sporočilo je, da igramo z igralci, ki jih imamo," je povedal Filipovski.

Markota na preiskavah

Filipovski bo s svojo zdesetkano četo v sredo v 4. kolu Evrolige gostil turškega podprvaka Galatasaray, ki je neposreden tekmec zmajev za uvrstitev v Top 16. Obe moštvi sta do zdaj zbrali po eno zmago in dva poraza. "To bo težka tekma, žal pa tudi ne vemo, ali bo Markota lahko nastopil. Danes ga čakajo dodatne preiskave, saj se poškodba ramena ne celi tako hitro, kot smo upali," je v ponedeljek dejal prvi mož na klopi ljubljanskega evroligaša, o tekmecu pa dodal: "Upam, da nam bo s pomočjo gledalcev uspelo presenetiti Turke. Igramo proti ekipi, ki ima zvezdniško zasedbo; od nosilcev lahko vsak doseže 15 ali 20 točk. Tudi 'naš' Lakovič. V obrambi igrajo zelo čvrsto in agresivno, v napadu pa je precej odvisno od njihovih strelcev. Ti odlično mečejo za tri točke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.