Šport > Košarka
53 ogledov

"Najboljša beseda je kaos"

Stipe Modrić trenutno okreva po poškodbi kolena. (Foto: KZS/www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Trenutno poškodovani košarkar Uniona Olimpije Stipe Modrić je spregovoril o trenutnem stanju v klubu in načinu, kako se bodo Ljubljančani zoperstavili Ciboni na sklepnem turnirju lige NLB.

Ob poplavi odhodov se je to pomlad v zmajevo gnezdo po sedmih letih vrnil Stipe Modrić, ki ga poškodbe naravnost obožujejo. Ravno ko je ujel ritem igranja in bi bila po odhodu centrov njegova pomoč pod obročem še kako dobrodošla, ga je v Šentjurju doletela nova tegoba – poškodba kolena. "Poškodb ne morem več šteti, nehal sem pred nekaj leti," je zavzdihnil Dalmatinec, ki pa je ob mizernem klubskem stanju našel vsaj en plamenček svetlobe.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Kaže bolje kot na začetku. Nič ni strgano. Križne vezi so malo nategnjene. Potrebujem nekaj počitka, v tej sezoni bom še igral," nam je dejal in povedal še, da bo počival še približno od tri do štiri tedne. Samo upa lahko, da se bo v tem času stanje v klubu vsaj približno normaliziralo. "Nimam več besed, s katerimi bi opisal stanje. Najboljši izraz je kaos. Dobro, da se igralci ne obremenjujemo preveč s tem. Do konca sezone bomo nekako zdržali. Nakazila na moj tekoči račun še ni bilo. Niti jaz niti nihče od ostalih v zadnjem času nismo videli denarja."

Predali se ne bomo. Za vso ekipo lahko rečem, da bo dala vse od sebe. Cibona ima prav tako težave, ampak v Zagrebu so ostali vsi igralci.
Stipe Modrić

Kako klub brez predsednika, podpredsednika in direktorja deluje v praksi? Se pojavljajo logistične težave? "Žoge imamo, dvorano tudi ... Nimamo direktorja, predsednika. Edini, ki ga vidimo, je Jure Zdovc na treningu." Pred kratkim so se pojavili zapisi, da bi košarkarji Uniona Olimpije ob stopnjujočih se denarnih težavah utegnili ostati brez stanovanj. Tudi če bi prišlo do neljubega razpleta - v klubu zatrjujejo, da so te stvari za zdaj urejene -, Modrić ne bo postal brezdomec, saj je Ljubljančan. "Mene ne bodo vrgli iz stanovanja, imam svoje, za druge fante pa ne vem. To bi bila res zadnja stvar, upam, da ne bo prišlo do tega."

 Za konec je Stipe prihranil še napoved polfinalne tekme lige NLB z zagrebško Cibono: "Predali se ne bomo. Za vso ekipo lahko rečem, da bo dala vse od sebe. Cibona ima prav tako težave, ampak v Zagrebu so ostali vsi igralci. Vsi bodo morali pomagati pri skoku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.