Šport > Košarka
10 ogledov

Najboljši na vzhodu

Dwight Howard je najboljši obrambni igralec v ligi NBA. © Reuters Žurnal24 main
Orlando je lani osvojil naslov prvaka vzhodne konference, nato v finalu izgubil proti Los Angelesu. Letos bodo z nekoliko spremenjeno ekipo poskušali narediti še korak naprej. V ekipo prihaja Vince Carter.

Ekipa Orlando Magic je v pretekli sezoni dosegla svoj prvi finale NBA v zadnjih 14 letih in svojega drugega v zgodovini franšize. Kljub dobremu rezultatu in odlični kemiji znotraj svoje ekipe, se je direktor Otis Smith odločil za zelo drzno potezo. Pustil je oditi enega ključnih igralcev, Turka Hedota Turkogluja. Namesto njega je v ekipo pripeljal slovitega veterana Vincea Carterja."V tej ligi ne smeš nikoli počivati, drugače začneš nazadovati.“ pravi Smith.

Izkušeni Carter bo poskušal dokazati, da je še vedno med najboljšimi in da ni slučajno eden najboljših strelcev preteklega desetletja. Osemkratni udeleženec All-Star tekme svojega navdušenja ob prihodu v Orlando ni mogel skriti: "Navdušen sem nad dejstvom, da bom končno lahko resno naskakoval naslov prvaka.“ Je dejal Carter ter dodal:"To je uresničitev mojih sanj. Mislim, da nam lahko uspe.

Kljub temu, da ekipa Orlanda zgleda letos popolnoma drugače kot lani, se v sezono 2009/2010 podaja odločena ubraniti naslov prvaka vzhoda. V ekipi ostajata odlični center Dwight Howard ter visoko cenjeni, odlični strelec z razdalje - Rashard Lewis, ki bo moral počivati prvih deset tekem rednega dela, po tem ko so mu v krvi odkrili povišano raven testosterona.

V ekipo se vrača odlični organizator igre Jameer Nelson, ki je izpustil zadnje tri mesece pretekle sezone zaradi poškodbe rame. Nelson je lani prvič zaigral tudi na tekmi All-Star. Zanimiva okrepitev za naslednjo sezono je atraktivni organizator igre Jason Williams, ki je znan je po svoji izjemni tehniki in iznajdljivosti. V NBA se vrača po enoletnem premoru. V ekipo sta prišla še krilni center Brandon Bass iz Dallasa ter krilni igralec Matt Barnes iz Phoenixa. Ostaja tudi rezervni krilni igralec, Poljak Marcin Gortat.

Lanskoletni najboljši branilec lige Dwight Howard je med pripravami največ pozornosti posvečal svoji igri v napadu. Da gre trenutno za enega najboljših igralcev na svetu je Howard dokazal v končnici pretekle sezone, ko je dosegel neverjetnih 22 dvojnih dvojčkov in s tem izenačil rekord Tima Duncana iz leta 2003.

Orlando so pred kratkim zapustili branilca Rafer Alston in Courtney Lee ter veteran Tony Battie, ki igra na položaju centra.

Pozor na novinca:
Orlando je letos ostal brez obeh svojih izborov na NBA naboru. Izbor iz prvega kroga so zamenjali z Memphisom februarja letos kot del ponudbe skupaj z Raferjem Alstonom, medtem ko so drugi izbor vključili v transfer za Rasharda Lewisa leta 2007.

Vroče vprašanje:
Je Vince Carter dovolj žilav?
Vince Carter sicer po slovesu krepko prekaša igralca, ki ga bo poskušal nadomestiti v ekipi Denverja, Hedota Turkogluja. Toda Turek je v pretekli sezoni dosegal zavidljivih 16,8 točk, 5,3 skoka ter 4,9 asistence na tekmo, poleg tega pa, za razliko od Carterja, velja tudi za odličnega branilca. Morda pa bo Carterja možnost naskoka na naslov prvaka tako motivirala, da bo zopet zaigral kot v svojih najboljših časih, ko je v dresu Toronto Raptors skoraj neustavljivo letel po igrišču.

Prišli: Vince Carter (New Jersey), Ryan Anderson (New Jersey), Brandon Bass (Dallas), Matt Barnes (Phoenix), Morris Almond (Utah), Jason Williams (prosti igralec)
Odšli: Courtney Lee (New Jersey), Rafer Alston (New Jersey), Tony Battie (New Jersey), Hedo Turkoglu (Toronto)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.