Šport > Košarka
14 ogledov

Najmlajša ekipa ima trenerja leta

1. Scott Brooks (Oklahoma City Thunder), 480 glasov
1/14
Žurnal24 main
Začela se je sezona podeljevanja nagrad najboljšim v rednem delu sezone lige NBA. Najprej so bili na vrsti trenerji. Najboljša sta bila dva Scotta – trener Thunderja Brooks in trener Bucksov Skiles.

Z začetkom končnice prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA so na vrsti tudi izbori najboljših igralcev in trenerjev rednega dela. Prestižen pokal Reda Auerbacha za trenerja leta v sezoni 2009/2010 je osvojil strateg ekipe Oklahoma City Thunder Scott Brooks.

Odkar je prevzel vodenje ekipe, smo iz tekme v tekmo boljši. Sem in tja še vedno izgubimo kako težko tekmo, a s tem se učimo in napredujemo.
Kevin Durant

Lansko sezono je omenjeno prestižno trenersko lovoriko osvojil strateg najboljše ekipe rednega dela Cleveland Cavaliers Mike Brown, tokrat pa je športne novinarje in predstavnike televizijskih mrež v ZDA in Kanadi najbolj prepričal Brown, ki je najmlajšo ekipo v ligi NBA s sijajnim izkupičkom 50 zmag v rednem delu sezone (32 porazov) pripeljal do tako želene končnice. Oklahoma se je nazadnje veselila končnice v sezoni 2004–2005, v lanski sezoni pa je vpisala nehvaležno statistiko 59 porazov ob le 23 zmagah.

Že dolgo delam z mladimi in nadarjenimi, a se jih pogosto ne da trenirati. Fante iz Thunderja pa se da.
Scott Brooks

Thunder ima v prvem kolu končnice težkega tekmeca. Aktualni prvaki Los Angeles Lakers, za katere igra Mariborčan Saša Vujačić, vodijo serijo z 2:0 v zmagah. "Za vse nas je to prva izkušnja v končnici. Igramo proti enemu od najboljših trenerjev v tem športu in proti nekaj najboljšim košarkarjem. Oni imajo tisoč tekem končnice več kot mi. Z igranjem proti najboljšim se učimo naprej. Do konca se bomo borili," je odločen Brooks.

Brooks je prejel 480 glasov, trener Milwaukee Bucksov, za katerega igra tudi Slovenec Primož Brezec, Scott Skiles je prejel 313 glasov, trener Portland Trail Blazers Nate McMillan pa je na tretjem mestu izbora prejel 107 glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.