Šport > Košarka
33 ogledov

Najmlajši MVP vseh časov

Derrick Rose je prepričljivo dobil obračun z izkušenejšimi tekmeci. (Foto: Reute
1/7
Žurnal24 main
Z 22 leti je Derrick Rose, organizator igre Chicaga, postal najmlajši dobitnik nagrade za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela lige NBA in prvi iz Chicaga po Michaelu Jordanu leta 1998.

Derrick Rose s tako zaželenim kipcem. in
VIDEO s serijo njegovih vratolomnih akcij.

Branilec moštva Chicago Bulls Derrick Rose je v bitki za najkoristnejšega igralca premagal LeBrona Jamesa, Kobeja Bryanta in Dwighta Howarda. Zanj je glasovalo 113 od 120 novinarjev, na izid pa so vplivali tudi navijači. "Rad bi se zahvalil soigralcem in strokovnemu vodstvu. Hvala, ker me vsak dan pripravljate do tega, da igram na vso moč in s strastjo," je povedal.

Lani je MVP postal LeBron James, kdo pa so njegovi predhodniki?

Dvaindvajsetletnik je postal prvi lastnik MVP-naslova iz vrst Chicaga po Michaelu Jordanu leta 1998. Na drugo mesto se je uvrstil Howard, tretji je bil James in četrti Bryant. V letošnji sezoni je pomagal preroditi Chicago – 62 zmag in le 20 porazov je pomenilo najboljše izhodišče Bikov pred končnico. Rosov prispevek: 25 točk, 7,7 podaje in 4,1 skoka v povprečju. Chicago je sicer izgubil prvo tekmo drugega kola končnice z Atlanto, druga pa ga čaka v sredo.


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.